ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی

خدمات ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی به صورت ۰ تا ۱۰۰ برای کلیه واردکنندگان، تولیدی ها و تجار ایرانی. گمرک فرودگاه امام خمینی به عنوان اصلی ترین مرز ورودی هوایی ایران و مهمترین نقش را در واردات هوایی به کشور دارد

خانه » ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی
نمایش ویدیو درباره ترخیص-کالا-از-فرودگاه-امام-خمینی
فهرست مطالب این سرویس

دریافت اقامت در ۱۵ روز

اگر به دنبال رشد کسب و کار خود هستید و میخواهید یک زندگی سطح بالا در یک کشور با امکانات بینظیر داشته باشید گروه تجاری ققنوس به شما در دریافت اقامت و ثبت شرکت در کشور امارات متحده عربی فقط در طی کمتر از ۱۵ روز کاری کمک خواهد کرد.

world

اقامت برای  فرزند و همسر

اگر به دنبال ایجاد زندگی بهتر و با کیفیت تری برای فرزندان و همسر خود هستید و همیشه به دنبال ساخت آینده بهتری برای خوانواده خود هستید دریافت اقامت کشور امارات متحده عربی اولین و مهمترین قدم برای شما میباشد ما در کل فرایند دریافت اقامت برای خوانواده شما در کنار شما هستیم.

air-cost

افتتاح حساب بانکی

افتتاح حساب در کشور امارات متحده عربی برای ایرانیان یکی از چالش های مهمی میباشد که ایرانیان با ان روبه روز هستند، پس از دریافت اقامت و ثبت شرکت ما برای شما در بانک های مطرح امارات نظیر NBD و… حساب بانکی معتبر افتتاح خواهیم کرد.

support

اجاره دفتر در دبی

نگران اجاره برای محل کسب و کار خود در شهر دبی نباشید،ما در کلیه فرایندهای اجاره دفتر و تجهیز آن در کنار شما هستیم، شما میتوانید با توجه به بودجه خود دفاتر مورد نظر خود را اجاره نمایید و کسب و کار خود را در کمترین زمان ممکن در کشور امارات متحده عربی راه اندازی نمایید.

ترخیص-کالا-از-فرودگاه-امام-خمینی

مقدمه

ترخیص کالا یکی از مهمترین مراحل واردات کالا در ایران میباشد به طوری که بخش مهمی از هزینه ای که واردکنندگان در پروسه واردات کالای خود پرداخت میکنند مربوط به مرحله ترخیص کالا در گمرکات ایران میباشد از این رو انتخاب تیم ترخیص و کارگزار مناسب میتواند علاوه بر تسریع در فرایند ترخیص هزینه های واردات کالا را به میزان چشمگیری کاهش دهد.

گمرک فرودگاه امام خمینی به عنوان اصلی ترین مرز ورودی هوایی ایران مهمترین نقش را در واردات هوایی به کشور دارا میباشد.

گروه تجاری ققنوس به عنوان یکی از فعالترین شرکت های خدمات حمل بار هوایی در ایران و با دارا بودن تیم های ترخیص در فرودگاه امام خمینی آمادگی دارد تا ترخیص کلیه بارهای مشتریان اعم از بارهای تجاری و غیر تجاری را به صورت درب به درب و با تشریفات کامل به انجام برساند.

در این مقاله ما سعی میکنیم مراحل ترخیص کالا از فرودگاه خمینی را به صورت کامل شرح دهیم تا به بسیاری از سوالات واردکنندگان و تجار ایرانی پاسخ داده شود

آشنایی با گمرک فرودگام امام خمینی

گمرک فرودگاه امام خمینی کلیه رویه های واردات و گمرکی اعم از ترانزیت، واردات قطعی، واردات موقت، پست سریع، فریت را انجام پوشش میدهد و این گمرک به صورت شبانه روزی ارائه خدمات به تجار و واردکنندگان مینماید.

شناسه ملی گمرک فرودگاه امام خمینی ۱۴۰۰۰۲۶۸۲۲۴ میباشد ، این گمرک با فاصله حدودی ۳۰ کیلومتری از تهران و با دارا بودن پروازهای بسیاری که از سرتاسر جهان دارد امکان ترخیص بارهای تجاری و غیر تجاری را دارا میباشد.

قوانین و مقررات گمرکی جهت ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام

برای ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام موظف به رعایت قوانین و مقرراتی هستیم که اعنال آنها به منظور کنترل بیشتر کالاهای وارداتی و صادراتی و ترخیص بار هوایی بوده است. به عنوان مثال، اشیای نو یا مستعمل مسافران در صورتی که برای استفاده شخصی نبوده باشند، طبق تشخیص نهایی گمرک، مشمول معافیت نخواهند بود. به علاوه، همه مسافران اعم از مسافران ورودی یا خروجی باید نسبت به اظهار کالای خود اقدام نماید؛ اما این اظهار میتواند به تشخیص گمرک شفاهی یا کتبی باشد. دقت داشته باشید کالایی که توسط مسافر به گمرک فرودگاه امام اظهار نشده و گمرک بعد از بازرسی متوجه آنها شود، کالای قاچاق به شمار خواهند آمد.

همچنین، در گمرک فرودگاه امام خمینی دو مسیر سبز و قرمز گمرکی برای کنترل ورود کالاها وجود دارد. در صورتی که مسافر مسیر سبز یا قرمز گمرکی را انتخاب کند، به منظور اظهار کالا به گمرک میباشد؛ در واقع انتخاب مسیر سبز به این معناست که شخص کالایی برای اظهار به گمرک فرودگاه امام ندارد. قوانین گمرکی بیشتری در گمرک فرودگاه امام اعمال میشوند که برخی از مهمترین آنها را در ادامه برای شما شرح میدهیم:

  • قوانین مربوط به رجیستر موبایل: مسافرانی که قصد واردات موبایل دارند، باید در گیت ورودی نسبت به رجیستر گوشی از طریق سامانه جامع امور گمرکی اقدام نمایند.
  • قوانین گمرکی مربوط به ارز: جهت واردات و ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی باید دقت داشته باشید که امکان خروج ارز بیش از ۵ هزار دلار و امکان ورود بیش از ۱۰ هزار یورو یا معادل آن وجود ندارد.
  • قوانین مربوط به واردات حیوانات: ورود گربه و سگ به گمرک فرودگاه ممنوع میباشد و ورود پرندگان و حیوانات اهلی نیازبه مجوز هایی مثل گواهی بهداشت و اخذ تائیدیه سازمان حفاظت محیط زیست دارد.
  • قوانین مربوط به واردات دارو: واردات دارو یا مکمل های غذایی نیاز به اخذ مجوزهای ضروری نظیر مجوز بهداشت دارد. علاوه بر این، داروهایی که همراه مسافرین هستند، لازم دارند تا تشریفات ترخیص کالای تجاری بر روی آنها انجام بگیرد.
  • قوانین گمرکی ورود سیگار یا تنباکو: درصورتی که سیگار یا تنباکو همراه مسافر باشند، مقدار بار مجاز برای سیکار؛ ۲۰۰ نخ و برای تنباکو، ۲۵۰ گرم به ازای هر نفر می باشد.

حوزه ۱ یا حوزه ۲ یا حوزه ۳ گمرک فرودگاه امام ، کدام را انتخاب کنید ؟

گمرک فرودگاه امام خمینی در حال حاظر دارای ۲ حوزه کاری میباشد . به دلیل تفاوت نوع مرسولاتی که به صورت هوایی وارد کشور میشود که به دو دسته اصلی تجاری و غیر تجاری تقسیم میشود این دو حوزه ایجاد شده است.

حوزه ۱ گمرک فرودگاه امام خمینی

اغلب واردات هوایی کشور توسط حوزه ۱ گمرک فرودگاه امام خمینی انجام میگیرد. این حوزه مخصوص بارهای تجاری و کارگو(فریت) میباشد که اغلب نیاز به انجام تشریفات کامل گمرکی اعم از ثبت سفارش ، تامین ارز و ارائه کارت بازرگانی و ارزیابی و …. دارد

اگر صاحبین بار مرسولات خود را به صورت کارگو توسط شرکت های خدمات حمل بار هوایی نظیر ققنوس حمل کنند مرسولاتشان در حوزه ۱ گمرک فرودگاه امام خمینی پذیرش و انبار میگردد.

حوزه ۲ گمرک فرودگاه امام خمینی

حوزه ۲ گمرکی مخصوص حمل مرسولات پست اکسپرسی میباشد . بارهایی که توسط شرکت های پست سریع بین المللی نظیر آرامکس،DHL یا TNT حمل میگردد وارد این حوزه میشود.

شرکت های فوق در حوزه ۲ گمرک فرودگاه امام خمینی توانایی ترخیص روی ریل و یا همان ترخیص ۱ روزه را برای کالاهای غیر تجاری دارا میباشند

البته لازم به ذکر است ترخیص ۱ روزه همانطور که در بالا ذکر شد فقط برای بارهای غیر تجاری که از نظر وزن کمتر از ۲ کیلوگرم و ارزش ۶۰ دلار داشته باشد میشود، در صورتی که مرسوله شما پس از ورود به حوزه ۲ گمرک فرودگاه امام خمینی پس از ارزیابی توسط کارشناسان گمرک غیر تجاری شناخته نشود طبیعتا شرکتهای فوق توانایی ترخیص به صورت ۱ روزه را ندارند و مرسوله فوق به اصطلاح ( قبض میشود )

قبض شدن به معنی این است که کالا از نظر گمرک کالای تجاری میباشد و نیاز به تکمیل پروسه واردات کالای تجاری میباشد و صاحب کالا باید با در دست داشتن کارت بازرگانی اقدام به ثبت سفارش و انجام کامل تشریفاتی را شخصا انجام دهد

حوزه ۳ گمرک فرودگاه امام خمینی

حوزه ۳ گمرک فرودگاه امام مخصوص مرسولاتی میباشد که توسط پست دولتی جمهوری اسلامی حمل و وارد میگردد. این حوزه به عنوان گمرک امانات پستی شناخته میشود و مراحل کاری ان تقریبا مشابه حوزه ۲ گمرکی میباشد.

کالاهای ممنوعه جهت واردات و ترخیص کالا چیست ؟

کالاهایی بسیاری در ایران شامل کالاهایی ممنوعه میباشد که امکان ترخیص و واردات انها نمیباشد .

برخی از این کالاها به طور کلی به شرح ذیل میباشد:

  • مشروبات الکلی
  • وسایل قمار
  • اسلحه سرد و گرم و مواد محترقه
  • مواد مخدر
  • نشریات
  • تصاویر،‌فیلم،‌عکس و هر کالایی که مغایر شئونات مذهبی و ملی کشور باشد
  • هر نوع نوشته مخالف مذهب رسمی کشور و یا مخل نظم و عفت عمومی و شئون ملی
  • سایر کالاهایی که منع شرعی و قانونی دارد
  •  کالایی که ورود و صدور آن به موجب جدول تعرفه گمرکی ممنوع شناخته شده است

چگونه تعرفه کالای خود را پیدا کنید ؟

کارشناسان گروه تجاری ققنوس همواره آماده هستند تا پس از دریافت اطلاعات بارهای وارداتی مشتریان نظیر پروفورما اینویس و کاربرد کالا بهترین تعرفه را برای مشتریان یافته و پیشنهاد دهند اما اگر به هر دلیلی مشتری خود تمایل داشته باشند تعرفه کالا را شخصا پیدا نماید میتواند در صورت در اختیار داشتن کتاب قانون مقررات صادرات و واردات سال جاری ، در مواردی با مراجعه به فهرست مندرجات جدول ضمیمه کتاب مذکور،‌سپس ملاحظه عنوان قسمت و فصل در صفحه ذکر شده ، ممکن است تعرفه موردنظر مشخص شود ضمن اینکه قسمت و فصل صرفأ جنبه راهنمایی دارد.

البته لازم به ذکر است یافتن و استفاده تعرفه کالای مناسب متناسب با کالا یکی از مهمترین فرایند ترخیص کالا میباشد، چون ممکن است با استفاده تعرفه اشتباه و یا نامناسب هم هزینه و هم زمان ترخیص بارهای وارداتی مشتریان افزایش یابد

توصیه میکنیم برای پیداکردن بهترین تعرفه که مناسب کالای شما باشد از کارشناسان گروه تجاری ققنوس استفاده نمایید .

آشنایی با سامانه EPL  - ای پی ال

سامانه EPL که کوتاه شده Electronic Packing List میباشد سامانه ای شناخته شده در گمرک است که برای بسیاری از ترخیص کاران با نام پنجره واحد تجاری فرامرزی شناخته میشود.

اگر نیازمند به خدمات ترخیص کالا باشید و به عنوان ارباب رجوع بخواهید کالای مد نظر خود را از گمرک ترخیص نمایید باید برای ارتباط با گمرک از سامانه پنجره واحد فرامرزی یا سامانه ای پی ال استفاده کنید

اگر شما بخواهید از سامانه EPL استفاده نمایید قطعا باید به گمرک فرودگاه امام مراجعه نمایید و از واحد ای تی آن گمرک بخواهید برای شما یک رمز و پسور ای پی ال ایجاد نمایید شما با استفاده از این رمز و پسورد میتوانید به این سامانه دسترسی داشته باشید به عبارت دیگر گمرک شما را با استفاده از این کد می شناسد و کلیه امور اظهار خود را انجام دهید.

مدارک مورد نیاز جهت دریافت رمز EPL – ای پی ال

  • اصل کارت بازرگانی
  • معرفی نامه
  • کارت ملی
  • روزنامه رسمی

لیست اسناد مورد نیاز برای ترخیص کالا

آماده سازی اسناد جهت فرایند ترخیص کالا یکی از مهمترین مراحل پروسه ترخیص کالا میباشد .

قبل از ورود کالا به گمرک فرودگاه امام خمینی توصیه میکنیم مدارک خود را با مشاوره با کارشناسان گروه تجاری ققنوس آماده کنید و سپس اقدام به واردات کالای خود کرده تا هیچ گونه تاخیر از نظر زمان ترخیص و یا افزایش هزینه ای را متحمل نشوید

ما برای اطلاع شما لیستی اسناد مورد نیاز که باید برای ترخیص کالا از گمرک استفاده نمایید ذکر میکنیم:

  • فاکتور
  • پیش فاکتور
  • بیمه نامه
  • بارنامه
  • گواهی مبدأ
  • عدلبندی و گواهیهای لازم در صورت نیاز
  • اصل یا کپی وکالت نامه
  • کارت بازرگانی، ۹
  • اسناد بانکی
  • کد اقتصادی
  • قبض انبار
  • ترخیصیه
  • مجوز ورود و ترخیص در صورت نیاز

لیست اسنادی که ترخیصکار باید در زمان اظهار نامه به گمرک ارائه نماید

اگر شما از خدمات ترخیص گروه تجاری ققنوس برای ترخیص کالا از گمرک استفاده کنید کلیه مراحل اظهار اسناد به گمرک توسط تیم های ترخیص گروه تجاری ققنوس انجام میگیرد.

صاحبین کالا یا نماینده های انها باید برای شروع فرایند ترخیص مدارک زیر را اظهار نمایند:

  • قبض انبار
  • ترخیصیه
  • بارنامه حمل
  • عدلبندی
  • بیمه نامه
  • گواهی مبدأ
  • گواهی وزن
  • گواهی آنالیز حسب مورد
  • گواهی بازرسی
  • فاکتور
  • پروفرما
  • گواهینامه بهداشت (حسب مورد)
  • گواهینامه استاندارد حسب مورد
  • فتوکپی کارت بازرگانی
  • فتوکپی کد اقتصادی
  • فتوکپی پروانه بهره برداری
  • فتوکپی کارت حق العملکاری (برای حق العملکار)
  • مجوزهای ورود حسب مورد
  • اعلامیه فروش ارز
  • کاتالوگ و ‌بروشور

 گروه تجاری ققنوس با بیش از ۹ سال ارائه خدمات مختلف در زمینه خرید آنلاین خارجی، توانسته امکان خرید از سایت‌ های بزرگ جهانی همچون آمازون، ایبی و… را علی رغم تحریم‌های موجود برای مشتریان با کمترین هزینه فراهم کند. علاوه بر این اگر قصد خرید از سایت Amazon یا هر سایت دیگری را دارید، می‌توانید با در نظر گرفتن تمام نکات کلیدی که اشاره کردیم محصول مورد نیاز خود را پیدا و لینک آن را از طریق ناحیه کاربری برای کارشناسان ما ارسال کنید تا براورد هزینه‌ها در کوتاه‌ترین زمان برای شما صورت بگیرد

همین اینک سامانه ی TSC  به عنوان مرجع ارزش گذاری کالاها مورد استفاده ی تمامی شرکتهای ترخیص – کارگزاران و حق العمل کاران و ترخیصکاران و همچنین کلیه ی واردکنندگان محترم میباشد.

در سیستم سامانه جستجوی ارزش کالا (TSC ) کارشناس های  گمرک ایران مسئولیت ارزش گذاری کالاهای وارداتی  را بر عهده دارند  معمولا ارزشگذاری بر طبق عواملی از جمله  تعرفه  طبقه بندی کالا مبدا کالا مشخصات مارک و مدل کالا و همچنین قیمتهای فروش داخل کشور صورت میگیرد.

تعیین ارزش یکی از مهمترین بخش های ترخیص کالا میباشد و نیازمند تجربه و تبحر میباشد. بازرگانان محترم میتوانند از تجربه و تبحر کارشناسان گمرک گروه تجاری ققنوس در این زمینه بهره ببرند.

لیست کالاهای قابل ترخیص از گمرک فرودگاه امام خمینی

احتمالا برای شما هم سوال شده که چه کالاهایی را میتوانید از گمرک فرودگاه امام خمینی ترخیص کنید؟ از آنجا که گمرک فرودگاه امام یک گمرکی هوایی است و  تنها به ترخیص بار هوایی اختصاص دارد، طبیعتا امکان واردات و ترخیص لوازم و تجهیزات سنگین وجود نخواهد داشت. انواع تجهیزات پزشکی، انواع پارچه، تلفن همراه و لوازم جانبی مربوطه، محصولات دخانی، انواع فلزات گران قیمت و جواهرات، لوازم آرایشی و بهداشتی، کالاهای متعلق به سفارتخانه ها، انواع اسباب بازی ها، لوازم خانگی، انواع چپسب و مواد اولیه صنعتی، فرش ماشینی، لاستیک، بذر و نهال، شیرآلات بهداشتی، کامپیوتر و تجهیزات مربوطه، تجهیزات رایانه ای، نوت بوک، دوربین عکاسی، دوربین مداربسته و سایر قطعات الکترونیکی از جمله کالاهای قابل ترخیص از گمرک فرودگاه امام هستند که میتوانید با استفاده از خدمات تخصصی گروه تجاری ققنوس نسبت به واردات و ترخیص آنها اقدام نمایید.

علاوه بر همه اینها خوب است بدانید که واردات و ترخیص برخی کالاها در گمرک فرودگاه امام خمینی ممنوع میباشد. از جمله این کالاها میتوانیم به مشروبات الکلی، وسایل قمار، سلاح سرد یا گرم، مواد مخدر، مواد محترقه و منفجره، نشریات و تصاویر مخالف قوانین اسلامی و اشیا عتیقه و کالاهای دارای ارزش میراث فرهنگی اشاره کنیم.

ترخیص کالا به صورت پروژه ای و ۰ تا ۱۰۰ (پکیج ویژه خدمات ترخیص)

در این گروه تجاری ققنوس مسئولیت ارائه کارت بازرگانی، دریافت ثبت سفارش، مجوزات لازم اعم از  مخابرات، استاندارد، انرژی اتمی،بهداشت و …،انبارداری، پرداخت حقوق ورودی و کارشناسی و ….. را بر عهده میگیرد.

در ترخیص کالا به این صورت کارشناسان گروه تجاری قبل از شروع فرایند ترخیص با محاسبه کلیه هزینه های ترخیص مبلغ نهایی را به اطلاع مشتریان رسانده و پس از تایید مشتریان فرایند ترخیص را شروع میکنند.

هزینه ترخیص در این شیوه بسته به وزن کالا، ارزش کالا، تعداد مجوزهای مورد نیاز و ….. دارد لذا نیازمند به  بررسی به صورت موردی توسط کارشناسان گروه تجاری ققنوس است

برای اطلاع از هزینه ترخیص کالای خود شما میتوانید با کارشناس خود در گروه تجاری ققنوس تماس حاصل نمایید

چرا ترخیص در فرودگاه امام خمینی را انتخاب کنید ؟

دلایل بسیاری وجود دارد که ترخیص در فرودگاه امام خمینی به یکی از اصلی ترین گزینه های واردات و ترخیص کالا برای واردکنندگان تبدیل شده است که برخی از آنها به شرح ذیل میباشد:

  • ترخیص سریع بارهای تجاری و غیر تجاری
  • اخذ آسان مجوزهای مورد نیاز جهت واردات به دلیل نزدیکی به تهران
  • کاهش هزینه های انتقال کالا پس از پایان فرایند ترخیص تا انبار صاحبین کالا
  • پیگیری سریعتر و آسانتر مشکلات احتمالی که در فرایند ترخیص کالا ممکن است ایجاد شود

کارشناسان گروه تجاری ققنوس همواره پیشنهاد میکنند در صورتی که صاحبین کالا اگر تمایل به روش حمل و ترخیص سریعتری دارند شیوه حمل هوایی بار و ترخیص در فرودگاه امام خمینی را به عنوان اولین گزینه خود مد نظر داشته باشند.

راهکارهای موثر برای تسریع فرایند ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی

همانطور که میدانید و تا اینجا آشنا شدید، ترخیص کالا از گمرک بخش مهمی از فرایند واردات و صادرات کالا به شمار میرود و به دلیل مراحل پیچیده ای که در گمرکات ایران دارد، می ‌تواند بسیار زمان ‌بر و چالش برانگیز باشد. از این رو، در اینجا تصمیم داریم راه کارها و توصیه‌ هایی را برای تسریع فرایند ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی به شما نشان دهیم تا در کنار تیم متخصص گروه تجاری ققنوس، تجربه امن و راحتی را از ترخیص بار برای خود رقم بزنید. برخی از راهکارهای موثر در جهت تسریع این فرایند عبارتند از:

تهیه و آماده سازی مدارک

از جمله اصلی ترین و تاثیرگذارترین نکاتی که میتواند به تسریع فرایند ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی کمک بسیاری کند، این است که مدارک و اسناد مورد نیاز را قبل از ورود کالا به گمرک، آماده و کامل کنید. این مدارک شامل فاکتور و پروفرما اینویس، بارنامه، گواهی‌ های مورد نیاز، پکینگ لیست و.. میشود.

استفاده از خدمات مشاوره ای گروه تجاری ققنوس

گروه تجاری ققنوس در کنار خدمات تخصص ترخیص کالا از گمرکات کشور، خدمات مشاوره گمرکی و امور بازرگانی را نیز به تجار و بازرگانان ایرانی ارائه میدهد تا هر گونه سوالی که در این زمینه دارند را بپرسند و پاسخ مورد نیاز خود را جهت تجربه تجارتی امن و پرسود دریافت کنند. مشاوران گمرکی گروه تجاری ققنوس می‌ توانند با تجربه و دانش خود، فرایند ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی را سرعت ببخشند و به شما کمک کنند تا مدارک مورد نیاز را آماده کنید و با قوانین و مقررات گمرکی تا حد زیادی آشنا شوید.

‌پرداخت به موقع حقوق و عوارض گمرکی

 چرا پرداخت به موقع هزینه های گمرکی مهم است؟ یکی از دلایل مهمی که سبب تاخیر در انجام تشریفات گمرکی میباشد، معمولا اشتباه در محاسبه حقوق و عوارض گمرکی یا عدم پرداخت به موقع آنها میباشد. به علاوه، در برخی موارد شما میتوانید با پرداخت عوارض گمرکی قبل از ورود کالا به گمرک، سرعت فرآیند ترخیص را افزایش دهید. برای این کار پیشنهاد میکنیم با مشاوران گمرکی گروه تجاری ققنوس تماس بگیرید تا اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

آشنایی با قوانین و مقررات گمرکی

داشتن آگاهی کامل از قوانین و مقررات گمرکی می ‌تواند به شما کمک کند تا به فرآیند ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی سرعت ببخشید؛ اما چگونه؟ اگر شما از قوانین و مقررات به روز کشور در زمینه ترخیص کالا آگاه باشید، می‌ توانید از اشتباهات اجتناب کنید و فرآیند ترخیص بار هوایی را بدون فوت وقت به انجام برسانید. همچنین در صورت بروز برخی مشکلات، به حقوق خود آگاه خواهید بود و اجازه هیچ سواستفاده ای را نمیدهید.

داشتن برنامه ‌ریزی و زمان‌ بندی دقیق جهت ترخیص کالا

این نکته از مهمترین مواردی است که هر تاجر و بازرگانی باید مورد توجه خود قرار دهد. برای تسریع فرایند ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی، باید برنامه ‌ریزی و زمان بندی دقیقی جهت اخذ مجوزها و مراحل مختلف ترخیص کالا داشته باشید؛ اما چرا؟ این کار به شما کمک می‌ کند تا از مشکلات احتمالی جلوگیری نمایید و بدون اتلاف وقت و سرمایه به انجام بی دردسر ترخیص کالا در کنار گروه تجاری ققنوس بپردازید.

شما عزیزان با رعایت چنین نکاتی میتوانید در سرعت بخشیدن به فرایند ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی به طور موثر عمل کنید و امیدواریم که به موفقیت های بیشتری در این زمینه دست پیدا کنید. به علاوه،  در هر مرحله از فرایند ترخیص کالا از کلیه گمرکات کشور کنار شما هستیم تا احتمال خطا را به حداقل برسانیم و به سرعت به عملیات گمرکی بپردازیم تا محموله وارداتی خود را به راحتی تحویل بگیرید. اگر هر گونه سوالی در زمینه افزایش کارایی به منظور ترخیص کالا دارید، همین حالا میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

کالای تجاری یا غیر تجاری چه کالاهایی تجاری و غیر تجاری هستند ؟

از نظر گمرک جمهوری اسلامی ایران کالایی که دارای ارزش کمتر از ۸۰ دلار و وزن حدود ۲ کیلوگرم باشد کالای غیر تجاری میباشد کالا با وزن و ارزش بیشتر از این مقادیر تجاری میباشد.

البته با توجه به شرایط فعلی گمرک تجاری یودن و یا غیر تجاری بودن به نظر کارشناس و ارزیاب گمرک بستگی دارد به طوری که بارها مشاهده شده کالایی حتی با وزن ۲۰ کیلوگرم و یا ارزش حدود ۲۰۰۰ دلار هم به صورت غیر تجاری ترخیص شده اند .

این موضوع به قدرت تیم های ترخیص شرکتی که فرایند ترخیص را برای شما انجام میدهد دارد.

توصیه میکنیم قبل از ارسال کالا به سمت ایران با کارشناسان ققنوس تماس حاصل فرمایید و از تجاری و یا غیرتجاری بودن بارهای وارداتی خود اطمینان یابید

حقوق ورودی یا حقوق گمرکی چیست ؟

اصلی ترین وظیفه گمرک هر کشوری محاسبه و دریافت مبلغ حقوق ورودی کالا از واردکننده کالا میباشد. حقوق گمرکی مبلغی است که با توجه به تعرفه گمرکی کالای مورد نظر که در کتاب مقررات صادرات واردات از صاحبین کالا دریافت میگردد در واقع در رویه های گمرکی براساس آن کالاهای وارده برای استفاده در داخل قلمرو گمرکی با پرداخت حقوق ورودی و هزینه‌های انجام خدمات و با انجام کلیه تشریفات، ترخیص می‏شود.

تعرفه گمرکی یا  HS CODE چیست ؟

تعرفه گمرکی یا HS CODE شامل یک کد ( شماره ) معین که زبان مشترک کلیه کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک در امورواردات ،‌صادرات، بیمه، حمل ونقل و .. می باشد و صاحبین بار میتوانند گروه مناسب کالایی خود را در کتاب قانون مقررات گمرکی بیابند.

مراحل ثبت سفارش برای واردات کالا چیست ؟

ثبت سفارش جهت واردات کالا به ایران فرایندی  به نسبت دشوار و زمان گیر میباشد اما به زبان ساده مراحل این ثبت سفارش جهت واردات به شرح ذیل میباشد:

  • آگاهی از تعرفه کالای مورد ثبت سفارش
  • اخذ پروفرما از فروشنده کالا
  • مراجعه به معاونت بازرگانی خارجی جهت تکمیل فرم ثبت سفارش.
  • اخذ مجوز ورود کالا طبق جدول مقررات صادرات و واردات از سازمانهای ذیربط.
  •  مراجعه به شرکت بیمه و اخذ بیمه نامه.
  • اقدام به ثبت سفارش در بانک واسطه معامله به منظور ثبت سفارش کالا (پس از تکمیل فرم تقاضا برای گشایش اعتبار به انضمام فرم بانکی و پروفرما و بیمه نامه و اجازه نامه نسبت به پرداخت حق ثبت سفارش اقدام گردد.

ما در همین مقاله به صورت کامل مراحل واردات کالا و ترخیص کالا در گمرک فرودگاه امام خمینی را شرح میدهیم لذا با ما همراه باشید.

انواع سیستم و سامانه های مورد استفاده در گمرک

در چند سال اخیر با توجه به الکترونیکی شدن فرایند ترخیص کالا سامانه های زیادی در گمرکات کشور از جمله گمرک فرودگاه امام خمینی راه اندازی و مورد استفاده قرار میگیرد که به شرح ذیل است:

  • سامانه واحد تجارت فرا مرزی
  • سامانه ثبتارش
  • سامانه قراردادهای خارجی
  • سامانه ستاگ و TSC
  • سامانه بانک

انواع فرایند کنترل و نظارت فرایند ترخیص کالا در گمرک فرودگاه امام خمینی

ضمن فرایند ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی معمولا اسناد و کالاهای وارداتی به ۴ شیوه کنترل و بررسی میگردند که به شرح ذیل میباشد

کارشناسی پرونده

بررسی اطلاعات صاحب کالا، حصول اطمینان از وجود مدارک مورد نیاز برای اظهار کالا، بررسی ارزش کالای اظهار شده، بررسی رعایت و اعمال قوانین و مقررات مربوطه

ارزیابی کالا

بررسی فیزیکی و انطباق کالای موجود در انبارهای عمومی با اطلاعات اظهار شده از سوی صاحب کالا و در صورت نیاز درخواست تعیین ماهیت کالا

تایید نهایی اظهارنامه

بررسی و کنترل نهایی اظهارنامه از جهات مختلف و انطباق اصل اسناد فیزیکی با اسناد مندرج در سامانه توسط رئیس سرویس ارزیابی واردات

درب خروج

کنترل سیستمی اسناد از جمله مجوزهانی قانونی مورد نیاز و تایید تکمیل مراحل فرآیند واردات ، حصول اطمینان از انطباق کالای در حال ترخیص با اظهارنامه الکترونیکی کالا

هزینه ترخیص کالا از گمرک

خدمات گروه تجاری ققنوس قابلیت ارائه خدمات ترخیص کالا به ۲ شیوه که در ذیل توضیح داده میشود را دارا میباشد :

ترخیص کالا به صورت سندگردانی و حق العملکاری

در این شیوه صاحبین کالا باید دارای کارت بازرگانی، ثبت سفارش، کد تخصیص ارز ، کلیه مدارک مورد نیاز مورد نیاز ضمن فرایند ترخیص کالا باشند و فقط حق العمکاران گروه تجاری ققنوس اقدام به انجام امور سندگردانی فرایند واردات میکنند . در این شیوه کلیه فیش های واریزی نظیر حقوق ورودی و انبارداری و هر گونه پرداختی دیگر به صاحبین کالا ارائه میشود تا شخصا اقدام به پرداخت آن نمایند

در این شیوه امکان براورد هزینه ترخیص نمیباشد.

در این شیوه کارمزد ترخیص کالا برای گروه تجاری ققنوس به صورت دستمزدی میباشد و هزینه دستمزد ترخیص کالا به صورت سندگردانی بین ۱,۰۰۰,۰۰۰ تومان الی ۳,۰۰۰,۰۰۰ تومان میباشد

لیست مجوزهای قانونی جهت ترخیص کالا

تصمیم به خروج و ترخیص هر گونه کالایی از گمرکات کشور را داشته باشید، اخذ مجوزهای قانونی و ارائه آنها به سازمان های مربوطه از مهمترین مراحل ترخیص کالا به شمار میرود. طبق تجربیات کارشناسان ققنوس، وقت و هزینه زیادی از تجار و بازرگانان ایرانی صرف این مرحله میشود و معمولا با مشکلات متعددی رو به رو میشوند. پیشنهاد میکنیم، به هیچ عنوان پروسه اخذ مجوزهای لازم ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی را به تاخیر نیاندازید و با شناخت مجوزهایی که برای ترخیص کالاهای وارداتی خود نیاز دارید، به موقع نسبت به دریافت آنها اقدام کنید. تعداد مجوزهایی که برای واردات و ترخیص کالا ممکن است به آنها نیاز پیدا کنید، تقریبا زیاد است؛ اما در ادامه لیستی از ۸ نمونه از متداول ترین مجوزهای لازم جهت ترخیص کالا را برای شما آماده کرده ایم:

مجوز یا گواهی استاندارد

بسته به نوع کالای وارداتی باید نسبت به اخذ مجوزهای لازم اقدام کنید؛ اما یکی از مهمترین و اصلی ترین مجوزها، مجوز یا گواهی استاندارد است که تقریبا برای واردات بسیاری از کالاها لازم میباشد. برای این که بتوانید مجوز استاندارد یا به طور کلی کالای خود را دریافت کنید و حتی اطلاعات بیشتری درباره جزئیات کالا کسب کنید، به مجوز استانداردی که آزمایشگاه ها تائید کرده اند، نیاز دارید. طی این فرایند و نامه نگاری هایی که بین سازمان استاندارد و گمرک صورت میگیرد، نشان دهنده این است که کالای وارداتی شما به گمرک فرودگاه امام خمینی از استانداردهای لازم برخوردار است.

در رابطه با اخذ گواهی استاندارد چند نکته قابل توجه نیز وجود دارند که لازم است بدانید. اگر تعداد کالاهایی که وارد میکنید کمتر از ۵ عدد میباشد و ارزش مالی آنها حداکثر ۳ هزار دلار است، دیگر نیازی به اخذ این مجوز برای ترخیص کالا از گمرک نیارید؛ اما اگر این فعالیت چندین بار تکرار شود، دیگر این قانون شامل حال شما نخواهد شد و باید نسبت به اخذ مجوز استاندارد جهت ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی اقدام نمایید. به علاوه، برخی ازصادرکنندگان برتر کشور هم نیازی به دریافت این مجوز ندارند و این شرایط برای بعضی از کالاهایی که به طور موقت وارد کشور میشوند نیز صدق میکند.

مجوز قرنطینه (نباتی و حیوانی)

دو دسته از کالاها برای ترخیص از گمرک نیاز به مجوز قرنطینه دارند: نباتات و حیوانات. دانه های کشاورزی یا بذرهای گیاهی برای خروج از گمرک باید مجوز قرنطینه نباتی ارائه دهند. البته در میان کالاهای نباتی، برخی از آنها که ریسک کمتری دارند، نیازی به اخذ مجوز قرنطینه نباتی نخواهند داشت. پیشنهاد میکنیم در این رابطه حتما از مشاوره کارشناسان گروه تجاری ققنوس و خدمات ویژه اخذ مجوزهای لازم استفاده کنید تا اشتباهی رخ ندهد.

در صورتی که بازرسانان و ارزیابان گمرکی متوجه هر گونه آلودگی و نقصی در کالای وارداتی شوند، از ورود آنها به کشور جلوگیری خواهند کرد. در چنین شرایطی، صاحب کالا موظف است تا برای رفع الودگی ها اقدام کند و آنها را به طور کامل از بین ببرد.

مجوز حمل و وزارت راه

از دیگر مجوزهای ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی که ممکن است به آن نیاز داشته باشید، مجوزهای وزارت راه میباشد که تنها برای کالاهایی که توسط شرکت های غیر ایرانی حمل و نقل شده اند، مورد استفاده قرار میگیرد. اگر کالاهای وارداتی شما توسط شرکت های حمل و نقل بین المللی غیرایرانی حمل شده باشند، هزینه حمل بار را باید با نرخ دلار دولتی پرداخت نمایید و در صورتی که مجوز وزارت راه را دریافت نکرده باشید، گمرک مجوز ترخیص را صادر نخواهد کرد و کالا در گمرک باقی میماند تا این مجوز را اخذ نمایید.

مجوز یا گواهی بهداشت

اخذ مجوز بهداشت برای ترخیص کدام کالاها ضروری است؟ همانطور که احتمالا میتوانید حدس بزنید، تمامی کالاهایی که از لحاظ سلامت و بهداشت حائز اهمیت هستند، برای ورود به کشور باید این مجوز را داشته باشند. به عنوان مثال، برای واردات و ترخیص لوازم آرایشی و بهداشتی حتما باید مجوز بهداشت را از سازمان های مربوطه دریافت کنید. برای اخذ مجوز بهداشت لازم اسناد و مدارکی را همراه خود داشته باشید و حتی ممکن است از شما درخواست نمونه محصول را نیز داشته باشند. سالم بودن و قابل مصرف بودن، دو فاکتور مهمی است که جهت صدور مجوز بهداشت مورد بررسی قرار میگیرند.

مجوز وزارت ارشاد

ماشین آلات و دستگاه های چاپ از جمله کالاهایی هستند که برای ورود به کشور و ترخیص از گمرک فرودگاه امام خمینی، حتما باید مجوز وزارت ارشاد را دریافت کرده باشند. دریافت مجوز ارشاد برای برخی از ماشین آلات چاپ که نو هستند و نیازیبه بازرسی ندارند، ضروری نمیباشد؛ اما برای ورود کالاهای دست دوم، بازرسی توسط مامور گمرکی مربوطه انجام خواهد شد و اخذ این مجوز الزامی است.

مجوز سازمان انرژی اتمی کشور

ترخیص چه کالاهایی به مجوز از سازمان انرژی اتمی نیاز دارد؟ کالاهایی نظیر تلفن های همراه، بی سیم ها، لیزرهای پزشکی و.. به ورود و ترخیص باید این  مجوز را داشته باشند و در غیراین صورت، ورود آنها به کشور ممنوع خواهد بود. حتما دقت داشته باشید، پیش از این که اقدام به ثبت سفارش کالا کرده باشید، این مجوز را دریافت کنید تا از ورود کالاهای وارداتیشما به کشور جلوگیری نشود و ضرر و زیانی هم با خود به همراه نداشته باشد.

مجوز کانون پرورش فکری

واردات و ترخیص لوازمی مانند اساب بازی ها و سایر وسایل مربوط به کودکان و نوجوانان، برای این که بتوانند از گمرکات کشور ترخیص شوند، باید مجوز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را اخذ کرده باشند.

لیستی از اصطلاحات و تعاریف پرکاربرد مورد استفاده در فرایند ترخیص کالا

گروه تجاری ققنوس از جمله شرکت های بازرگانی محبوب در کشور میباشد که خدمات تخصصی ترخیص کالا از گمرک به ویژه ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام را با نهایت کیفیت به مشتریان خود ارائه میدهد. شما میتوانید با استفاده از خدمات متنوع ما در این زمینه اعم از اخذ مجوزهای لازم و ترخیص تخصصی لوازم پزشکی، دستگاه ماینر، داروها و مواد اولیه مطمئن باشید که هر گونه محموله وارداتی را به نمایندگی از شما و با تیم ترخیصکار حرفه ای خود از گمرک خارج میکنیم.

با توجه به این که در طی چندین سال با تجار و بازرگانان زیادی سر و کار داشتیم، میدانیم که آشنایی با اصطلاحات گمرکی و ترخیص کالا معمولا امری دشوار برای تجار ایرانی میباشد؛ از این رو، این افتخار را داریم در کنار خدمات تخصصی تشریفات گمرکی، خدمات مشاوره امور گمرکی و بازرگانی را نیز به بهترین شکل ممکن ارائه دهیم. در ادامه نیز به معرفی برخی از مهمترین اصطلاحات گمرکی پرداخته ایم تا با شناخت بیشتری در این مسیر گام بردارید. توجه شما را به جدول ذیل جلب می نماییم:

اصطلاحات پرکاربرد ترخیص کالا توضیحات تکمیلی
اظهار کالا بیانیه ای شفاهی یا کتبی است که به منظور مشخص کردن رویه های گمرکی و اطلاعات مورد نیاز به گمرک ارائه میگردد.
اظهارنامه اجمالی لیست کلی کالاهایی که باید تخلیه یا بارگیری شوند، توسط شرکت حمل و نقل در هنگام ورود یا خروج وسیله نقلیه از کشور ارائه میگردد.
ترخیص کالا ترخیص به معنای خروج کالا از قلمروی گمرکی بعد از انجام تشریفات گمرکی میباشد.
ترخیصیه سند ترخیصیه به معنای بلامانع بودن انجام تشریفات گمرکی میباشد و توسط شرکت حمل و نقل بین المللی به گمرک اعلام میگردد.
حقوق ورودی حقوق ورودی گمرک معادل ۴ درصد ارزش گمرکی کالا به علاوه سود بازرگانی تعیین شدن آن میباشد که به واردات قطعی کالا تعلق میگیرد.
حمل یکسره کالا ورود کالا به قلمرو گمرکی و خروج آن بدون تخلیه و تحویل در گمرک با رعایت قوانین خاص مربوطه، حمل یکسره نامیده میشود.
کالای تجاری کالای تجاری کالایی است که با تشخیص گمرک، به منظور فروش وارد یا صادر میشود. در واقع به همان شکل یا پس از تولید، تفکیک و بسته بندی به فروش میرسد.
کالای گمرک نشده کالای گمرک نشده کالایی است که تحت کنترل و ارزیابی های گمرکی مورد نظر میباشد و تشریفات گمرکی آن هنوز به طور کامل انجام نگرفته اند و ترخیص نشده است.
کالای مجاز کالایی است که واردات یا صادرات آن نیازی به کسب مجوز خاصی ندارد.
کالای مجاز مشروط چنین کالاهایی واردات یا صادرات آنها با رعایت ضوابط و کسب مجوزها امکان پذیر است.
کالای ممنوع کالایی که ورود آن بنا به قوانین کشور به طور کلی ممنوع میباشد.
کنترل گمرکی کلیه اقداماتی هستند که توسط گمرک به منظور اطمینان از رعایت قوانین گمرکی انجام میگیرند و مراحل خاص خود را به منظور ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام دارند.

قوانین کلی ترخیص کالا چیست؟

پیش از آن که به این پاسخ در خصوص قوانین و مقررات ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی پاسخ دهیم، لازم است بدانید که مدت زمان ترخیص بار هوایی در این گمرک چقدر طول میکشد؛ چرا که به شما کمک خواهد کرد تا برنامه ریزی درستی داشته باشید و بتوانید از قوانین و مقررات گمرک فرودگاه امام پیروی کنید.

در رابطه با مراحل ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام باید بگوییم که معمولا عملیات ترخیص و تشریفات گمرکی پس از دو تا سه روز از زمان دریافت قبض انبار آغاز میشوند. با دریافت قبض انبار، باید فورا نسبت به انجام ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت اقدام نمایید و بعد از گذشت تقریبا یک روز که توانستید کد اظهار را اخذ کنید، باقی مراحل ترخیص کالا را میتوانید انجام دهید. چنانچه مدت زمان ترخیص بار شما بیشتر از موعد مقرر طول بکشد، مشمول قوانین و مقررات گمرکی در این زمینه خواهید شد.

اما برخی دیگر از مهمترین قوانین و مقررات فرودگاه امام خمینی،  شامل موارد زیر میشوند که باید بدانید:

  • اشیای نو یا مستعمل مسافر، اگر برای استفاده شخصی نباشند و جنبه تجاری داشته باشند، مشمول معافیت نخواهند بود.
  • تمامی مسافرین ورودی و خروجی باید نسبت به اظهار کالاهای خود به گمرک فرودگاه امام اقدام کنند. این اظهارنامه میتواند به صورت کتبی یا حتی شفاهی باشد.
  • در صورتی که کالایی توسط مسافر اظهار نشده باشد و بازرس آن را کشف کند، به عنوان کالای قاچاق شناخته خواهد شد.
  • کنترل های گمرکی در گمرک فرودگاه امام خمینی از دو مسیر سبز و قرمزصورت میگیرد. انتخاب مسیر سبز توسط مسافر، به این معناست که کالایی برای اظهار به گمرک ندارد.
فرایند-واردات-و-ترخیص-کالا-از-گمرک-(-جهت-کالاهای-تجاری-)

فرایند واردات و ترخیص کالا از گمرک ( جهت کالاهای تجاری )

مرحله اول: اظهار کننده کالا

در این مرحله صاحبین کالا میبایست با هماهنگی ققنوس امور اظهار و ارسال مانیفست به گمرک را انجام دهند. این مراحل به شرح ذیل میباشد:

ارسال اطلاعات مربوط به مانیفست کالا توسط شرکت حمل کننده به گمرک قبل از شروع عملیات حمل (به صورت الکترونیکی) (درحال حاضر صرفا درگمرکات دریایی فعال می باشد.)

صدور قبض انبار به صورت الکترونیکی

صدو ر ترخیصیه سیستمی توسط شرکت حمل و نقل و اعلام ب ه صاحب کالا جهت انجام اظهار الکترونیکی (درحال حاضر صرفا درگمرک هوایی فعال می باشد.)

مراجعه صاحب کالا به سامانه اظهار از راه دور ، انجام اظهار الکترونیکی ،اسکن اسناد و اخذ شماره ثبت یا سریال

ارسال پیامک به صاحب کالا و تأیید ثبت اظهارنامه در سامانه جامع امور گمرکی

انتخاب نحوه پرداخت حقوق ورودی متعلقه

مرحله دوم: گروه روسای سرویس ارزیابی و کارشناسان

در این مرحله نوبت به این است که ارزیاب و کارشناسان گمرک امام خمینی به صورت مجازی و سیستمی مدارک و ارزیابی مرسوله وارداتی صاحب بار را انجام دهند

ابتدا صاحب کالا اظهارنامه مربوطه به همراه اسکن اسناد را از طریق زیر سامانه اظهار از راه دور کالا به نشانی www.epl.irica.ir برای گمرک ارسال می نماید. سپس گمرک با استفاده از مدیریت ریسک اقدام به بررسی اسناد و کالا نموده و پس از اخذ مجوزهای لازم (درصورت نیاز) ، دریافت عوارض متعلقه و صدور پروانه گمرکی دستور اجازه بارگیری و در نهایت خروج کالا از گمرک را صادر می نماید.

شرح این مراحل به شرح ذیل است:

تعیین رئیس سرویس مجازی :رئیس سرویس از بین تمامی روسای سرویس گمرکات تعریف شده در سیستم تعیین می گردد

تعیین کارشناس مجازی :کارشناس از بین تمامی کارشناسان گمرکات تعریف شده در سیستم تعیین می گردد

انتخاب ارزیاب توسط سیستم

درج گزارش ارزیابی در سامانه جامع امورگمرکی

مرحله سوم: کارشناس

در این مرحله کارشناس مجازی مسئول بررسی موارد ذیل میباشد:

بررسی اسنادی

نظارت بر تخصیص سیستمی مجوزهای مورد نیاز

نمونه برداری جهت تعیین ماهیت کالا ( در صورت نیاز ) توسط سازمان ذیربط و اعلام نظر به گمرک به صورت سیستمی

کارشناسی نهایی

پرداخت حقوق ورودی

کنترل و تایید نهایی توسط مسئول سرویس

صدور پروانه الکترونیکی

ارسال پیامک به صاحب کالا جهت اعلام تأیید نهایی اظهارنامه در سامانه جامع امور گمرکی

مرحله چهارم: ارسال به کارشناس بازبینی

در این مرحله سند مربوطه جهت بازبینی مجدد به کارشناسان درب خروج ارسال میگردد

کنترل سیستمی مجوزهای مورد نیازوصدور مجوز

بارگیری توسط درب خروج

کارشناسی درب خروج

دریافت اصل اسناد لاک ومهر شده

ورود کامیون جهت بارگیری

باسکول ورود و توزین

مرحله پنجم: انبار و بارگیری

این اخرین مرحله ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی میباشد. در این مرحله مرسوله وارداتی از انبارهای عمومی گمرک امام دریافت میگردد و پس از خروج و بارگیری جهت تحویل به مشتری ارسال میگردد

زمان فرایند ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی

با توجه به پیچیدگی فرایند ترخیص و اینکه گاها برای ترخیص برخی از کالاها نیاز به اخذ مجوزهای خاصی از سازمان های دیگر میباشند ممکن است فرایند ترخیص  بین ۱ الی ۵ هفته کاری به طول بی انجامد

ما در جدول زیر زمان تقریبی برای تکمیل کلیه فرایندهای ترخیص را برای شما ذکر میکنیم

نام فرایند مدت زمان تقریبی
اظهار اولیه اسناد ۱ الی ۳ روز کاری
ثبت سفارش گمرکی ۷ روز کاری
دریافت کد ساتا ۳ الی ۱۵ روز کاری ( بسته به شرایط تخصیص بانک مرکزی دارد)
ارزیابی و کارشناسی کالا در گمرک ۳ الی ۵ روز کاری
بازبینی و درب خروج ۳ الی ۵ روز کاری
اخذ مجوزات مورد نیاز اعم از استاندارد ، مخابرات و ... ۵ الی ۱۵ روز کاری

برخی از اصطلاحات و تعاریف مورد استفاده در فرایند ترخیص کالا

شماره سریال

عددی واحد واختصاصی است که از طریق سامانه جامع یکپارچه گمرکی به اظهارنامه اختصاص یافته که معرف شماره کوتاژ ،شماره ارزیابی و رسید می باشد که در خانه های مربوطه درج می گردد .لازم به ذکراست در صورت هر گونه دخل و تصرف در مندرجات اظهار نامه توسط کاربر اولیه (صاحب کالا و یا نماینده قانونی وی ) سیستم شماره سریال جدیدی به اظهار نامه اختصاص داده که بعد از ارجاع و ارائه به کارشناس گمرک ، دیگر قابل تغییر نمی باشد

ستاگ

سامانه تعیین ارزش گمرکی می باشد که با انتقال اطلاعات ارزشی کالاهای تر خیص شده از گمرکات و بررسی وتایید دفتر تعیین ارزش به عنوان مرجع در خصوص اطلاعات ارزشی گمرک قابل استناد می باشد

مسیر سبز

بررسی اجمالی اظهارنامه و اسناد ضمیمه آن

مسیر زرد

بررسی کامل اظهارنامه و اسناد ضمیمه آن و در صورت لزوم نمونه برداری از کالا

مسیر قرمز

بررسی کامل اظهارنامه و اسناد ضمیمه آن ، ارزیابی فیزیکی کالا در صورت لزوم نمونه برداری از کالا

شناسه پرداخت

شناسه مشترکی بین بانک ملی و گمرک ج.ا.ایران می باشد که مبین پرداخت مبلغ تعیین شده از طرف گمرک می باشد و بانک صرفا مجاز به دریافت همان مبلغ می باشد

اظهار کالا

به استناد بند الف ماده یک ق. ا. گ، بیانیه ای کتبی یا شفاهی است که بر اساس مقررات قانون مزبور اظهارکننده ، رویه گمرکی مورد نظر خود را درباره کالا مشخص می کند و اطلاعات مورد نیاز برای اجرای مقررات گمرکی را ارائه می دهد.

در مورد ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی سوال دارید؟

گمرک فرودگاه امام خمینی که در فاصله تقریبی ۳۰ کیلومتر از تهران قرار دارد با شناسه ملی ۱۴۰۰۰۲۶۸۲۲۴ یکی از گمرک های فعال کشور می باشد که پرواز های زیادی از سراسر جهان دارد بار های تجاری و غیر تجاری بسیاری در این کمرگ ترخیص می شوند. این گمرک به ارائه خدماتی چون ترانزیت، واردات موقت، واردات قطعی، پست سریع، فریت و … به تاجران و بازرگانان می پردازد. این گمرک به صورت شبانه روزی در حال فعالیت می باشد. این گمرک یکی از پایگاه های مهم صادرات و واردات کالا می باشد که برای ترخیص کالا مقررات خاص خود را دارد.

دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود تاجران برای ترخیص کالا های خود از گمرک فرودگاه امام خمینی استفاده کنند. از جمله این دلایل می توان به مسائلی چون: ۱- ترخیص کالا های تجاری و غیر تجاری با سرعت بالا ۲- دریافت آسان مجوز های لازم برای ترخیص کالا ها از گمرک به دلیل نزدیکی به پایتخت ۳- کاهش یافتن هزینه های حمل و نقل کالا از گمرک تا انبار وارد کنندگان کالا پس از پایان فرایند ترخیص کالا ۴- و … اشاره کرد. در صورتی که تاجران بخواهند کالا های خود را به سرعت از کشور مبدا به ایران برسانند و همچنین فرایند ترخیص کالا از گمرک را به سرعت پشت سر بگذارند بهتر است از حمل و نقل هوایی و گمرک فرودگاه امام خمینی اسفاده کنند.

گمرک فرودگاه امام خمینی در ۳ حوزخ فعالیت می کند. حوزه ۱ برای کالا های تجاری و کارگو مورد استفاده قرار می گیرد که صاحبین کالا برای ترخیص باید مراحلی شامل ثبت سفارش، تامین ارز، ارائه کارت بازرگانی و …. را پشت سر بگذارند. حوزه ۲ برای کالا های غیر تجاری و حمل مرسولات پست اکسپرسی استفاده می شود که بر روی ریل و به صورت یک روزه ترخیص می شوند. حوزه ۳ مخصوص کالا هایی است که توسط پست دولتی حمل و وارد می گردند و در واقع این حوزه به عنوان گمرک امانات پستی شناخته شده است و روند کار آن مشابه روند کاری حوزه ۲ می باشد. گاهی ممکن است کالایی وارد حوزه ۲ شود اما بسته به تشخیص کارشناساناز حوزه ۱ ترخیص شود.

کالا های وارداتی و صادراتی به دو دسته تجاری و غیر تجاری تقسیم می شوند. برای این که بتوان تشخیص داد کالا ها جزء کدام یکی از این دو دسته هستند معیار های گوناگون و متفاوتی وجود دارد اما ساده ترین و ابتدایی ترین این معیار ها وزن و ارزش کالا به دلار می باشد. کالا هایی که بیش از ۲ کیلو گرم وزن و بیش از ۸۰ دلار قیمت داشته باشد جزء کالا های تجاری و کالا هایی با کم تر از این وزن و قیمت جزء کالا های غیر تجاری به شمار می آیند. البته معیار های دیگری نیز وجود دارد گه باعث می شود کالا هایی با قیمت ۲۰۰۰ دلار و یا ۲۰ کیلو گرم نیز غیر تجاری به حساب بیایند. برای تشخیص این مسئله می توان از کارشناسان گروه تجاری ققنوس کمک گرفت.

هر کالایی بر اساس کد تعرفه گمرکی که در ابتدای هر سال به صورت بین المللی تصویب می شود و مقدار آن در کتاب مقررات صادرات و واردات مندرج می شود قیمتی دارد. در واقع هر کالایی برای این که بتواند از خارج از کشور وارد شده و در داخل قلمروی یک کشور مورد استفاده قرار بگیرد باید از گمرک ترخیص شود، در روند هزینه ای که بابت تمامی فرایند ترخیص کالا صورت می گیرد هزینه ای برای دولت دارد که صاحبان کالا و بازرگانان موظف اند بر اساس کالایی که وارد کرده اند این هزینه را بپردازند. به حقوق گمرکی حقوق ورودی نیز گفته می شود.

بر اساس قوانین و مقررات گمرکی هر کشور که در واقع توسط دولت آن کشور تعیین می شود ورود یک سری اقلام و کالا ها به داخل کشور ممنوع می باشد. این مسئله در تمامی گمرک های کشور ایران از جمله گمرک فرودگاه امام خمینی نیز وجود دارد. از جمله کالا های ممنوعه می توان به کالا هایی چون: سلاحه سرد، سلاحه گرم، مواد محترقه، مشروبات الکلی، مواد مخدر، وسایل قمار، هر گونه فیلم/ عکس/ تصاویر در و در کل هر گونه کالایی از این نوع که با موازین اسلامی مغایرت داشته باشد، کالا هایی که منع شرعی و عرفی دارند، کالا هایی که بر اساس جدول تعرفه گمرکی ورود و صدور آن ها ممنوع است و …. اشاره کرد.

بازرگانا و تاجرانی که در حیطه تجارت برون مرزی فعالیت می کنند و قصد وارد کردن کالا به درون کشور را دارند باید از تعرفه گمرکی کالا هایی که قصد خرید آن را دارند مطلع شوند. گروه تجاری ققنوس می توان در این زمینه خدمات فراوانی را به تاجران ارائه دهد. کارشناسان این گروه معتبر با دریافت اطلاعاتی چون پیش فاکتور بر اساس قوانین گمرکی کشور تعرفه مربوط به هر کالا و هزینه ی کلی را به صورت دقیق به تاجران اطلاع می دهند. اما در صورتی که صاحبین کالا بخواهند خود این تعرفه را محاسبه کنند می توانند از کتاب مقررات صادرات و واردت استفاده کنند که ممکن است اشتباهی در این روند رخ دهد.

از جمله کار های بسیار مهمی که در جهت ترخیص کالا های تجاری از گمرک باید انجام شود ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت می باشد. از جمله این مراحل می توان به مواردی چون: ۱- دریافت پروفرما اینوس از فروشنده کالا ۲- محاسبه تعرفه گمرکی کالا هایی که باید ثبت شوند ۳- دریافت بیمه نامه برای حمل و نقل کالا ها ۴- دریافت مجوز ورود برای واردات کالا ها بر اساس مقررات صادرات و واردات گمرک ۵- مراجعه کردن به معاونت بازرگانی خارجی برای تکمیل کردن فرم ثبت سفارش ۶- و … اشاره کرد. روند ثبت سفارش کالا در کل روند دشوار و زمان گیر اما ضروری می باشد.

تاجران برای این که بتوانند کالا هایی را که از کشوری دیگر خریداری کرده اند به کشور خود وارد کنند از قبل از زمان بارگیری کالا ها در کشور مبدا باید مراحلی را جهت واردات و سپس ترخیص کالا ها از گمرک کشور به طور مثال گمرک فرودگاه امام خمینی انجام دهند. از جمله مراحلی که باید در این راستا طی شود می توان به ترتیب به مراحلی که در ادامه گفته می شود اشاره کرد. مرحله اول: اظهار کننده کالا، مرحله دوم: گروه روسای سرویس ارزیابی و کارشناسان، مرحله سوم: کارشناس، مرحله چهارم: ارسال به کارشناس بازبینی، مرحله پنجم: انبار ئ بارگیری.

فرایند واردات کالا و ترخیص کالا از گمرک در گذشته به صورت دستی و با کمک نیرو های انسانی انجام می شد که این کار با توجه به حجم واردات و صادرات در کشور کار بسیار وقت گیری بود و امکان خطا و اشتباه وجود داشت اما امروز با توجه به بروز و بر خط شدن اداره گمرک از سیستم ها سامانه های گوناگونی استفاده می شود. از جمله سیستم ها و سامانه های مورد استفاده در گمرک فرودگاه امام خمینی می توان به سیستم ها سامانه هایی چون: سامانه واحد تجارت فرامرزی، سامانه قرارداد های خارجی، سامانه ثبتارش، سامانه ستاگ، سامانه TSC، سامانه بانک و …. اشاره کرد.

جمع بندی

با توجه به این که دلایل بسیاری برای انتخاب گمرک فرودگاه امام خمینی جهت ترخیص بار هوایی وجود دارند، گمرک فرودگان امام به یکی از اصلی ترین گزینه های واردات و ترخیص کالا و مهمترین مرز هوایی کشور تبدیل شده است. همواره پیشنهاد میکنیم، صاحبان کالا و وارد کنندگانی که به دنبال ترخیص سریع بارهای تجاری و غیرتجاری، کاهش هزینه های انتقال کالا بعد از اتمام فرایند ترخیص تا انبار مورد نظر، اخذ راحت مجوزهای مورد نیاز جهت واردات و ترخیص کالا و پیگیری سریع تر و آسان تر مشکلات احتمالی در حین مراحل ترخیص کالا هستند، این گمرک را برای حمل و ترخیص سریع تر بار هوایی خود انتخاب نمایند. به علاوه، گمرک فرودگاه امام خمینی کلیه فرایندهای مربوط به واردات قطعی، واردات موقت، ترانزیت، پست سریع و فریت را نیز پوشش میدهد و به صورت شبانه روزی آماده ارائه خدمات مختلف میباشد.

از آنجا که ترخیص کالا در گمرکات ایران به یکی از پیچیده ترین مراحل واردات کالا تبدیل شده است و بخش بسیار زیادی از زمان و هزینه های وارداتی را به خود اختصاص میدهد، انتخاب تیم ترخیص کار حرفه‌ای و مشورت با کارشناسان باتجربه میتواند بهترین راهکار جهت افزایش سرعت روند ترخیص کالا و کاهش هزینه های واردات کالا باشد. در صورتی که شما هم نیاز به خدمات واردات و ترخیص کالا از گمرکات مختلف کشور به ویژه ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی را داشتید، گروه تجاری ققنوس به عنوان یکی از بهترین شرکت های ارائه دهنده خدمات حمل و ترخیص بار هوایی، آماده است تا صفر تا صد مراحل ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی را برای شما به انجام برسانند. کارشناسان ما آماده هستند تا پاسخگوی هر گونه سوالات شما در زمینه واردات و ترخیص کالا باشند؛ به همین منظور میتوانید برای دریافت راهنمایی ها و اطلاعات بیشتر با آنها در ارتباط باشید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها