[ad_1]

به گزارش روابط عمومی گروه تجاری ققنوس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان سازمان تعاون روستایی، حسین شیرزاد معاون وزیر جهادکشاورزی و دبیر کارگروه ملی تنظیم بازار میوه عید در خصوص اقدامات انجام شده جهت تنظیم بازار و تأمین میوه عید سال ۱۳۹۸  اظهار کرد: با دریافت ابلاغیه مورخ ۹۷/۹/۲۰ وزیر جهادکشاورزی مبنی بر واگذاری مأموریت تنظیم بازار سیب و پرتقال مورد نیاز طرح تنظیم بازار میوه شب عید به این سازمان، مداخله سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران بعنوان متولی تنظیم بازار میوه شب عید جهت خرید، ذخیره‌سازی و توزیع برای طرح در کارگروه تنظیم بازار دولت در دستور کارگروه قرار گرفت.

وی افزود:بدنبال آن، تهیه و تدوین دستورالعمل اجرایی طرح تنظیم بازار میوه شب عید به استناد بند ۱۲ ابلاغیه مذکور آغاز و متعاقب آن با برگزاری اولین جلسه کمیته راهبردی کشوری طرح مذکور در تاریخ ۲۴/۹/۱۳۹۷ همراه با عملیات رصد بازار میوه از منظر دستگاههای عضو کمیته راهبردی و در نهایت تأیید دستورالعمل اجرایی طرح ، پیش بینی اولیه تأمین حدود ۳۰ هزار تن سیب درختی و ۳۰ هزار تن پرتقال تامسون شمال و ۱۰ هزار تن پرتقال والنسیای جنوب به تصویب رسید.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: البته با در نظر گرفتن ذخیره ملی معادل ۲۰% سیب و پرتقال مورد نیاز استانها و حدود ۱۰۰۰ تن ذخایر داخلی اتحادیه های استانی(خارج از طرح) بمنظور تعادل بخشی و جبران کاستی‌های احتمالی این ذخیره‌سازی افزایش خواهد یافت. همچنین نوع و مشخصات کیفی محصول قابل خرید عبارت از سیب زرد و قرمز درجه یک با محدوده وزنی حداقل ۱۵۰ و حداکثر ۲۱۰ گرم ( ۱۰± گرم ) ، پرتقال جنوب از نوع والنسیا با محدوده وزنی حداقل ۱۴۰ و حداکثر ۲۲۰ گرم ( ۱۰± گرم ) و پرتقال شمال از نوع تامسون با محدوده وزنی حداقل ۱۹۰ و حداکثر ۳۰۰ گرم (‌۱۰± گرم) تعیین گردید.

شیرزاد درباره تعیین قیمتهای برآوردی سیب و پرتقال اظهار داشت: برآورد میزان اعتبار مورد نیاز جهت اجرای طرح به مبلغ ۳۸۰۰ میلیارد ریال و درخواست تأمین و تخصیص آن از رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استناد بند ۱۵ ابلاغیه فوق‌الذکر انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید :  یادداشت| سیاستهای ارزی و مارپیچ بی اعتمادی فزاینده - اخبار تسنیم

وی تصریح کرد: در این رابطه انتشار اسناد مناقصه در جراید جهت واگذاری امور بازرسی و نظارت بر کمیت و کیفیت سیب و پرتقال طرح به بخش خصوصی و شرکت‌های واجد صلاحیت و به موازات آن اعزام همکاران سازمان و شبکه تعاون روستایی کشور به استانهای تولید کننده سیب درختی و بازدید کامل از کمیت و کیفیت سیب درختی موجود در سردخانه‌ها انجام شد.

وی افزود: بررسی میدانی قیمت عمده فروشی انجام شد که بازدید از باغات و سورتینگ ها در شهرستانهای مختلف ۶ استان تامین کننده سیب و پرتقال و هماهنگی با سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها و استانداریها و تهیه برش شهرستانی با هدف تأمین نظر نمایندگان و مسئولان ملی و جلوگیری از تنش قیمتی بگونه‌ای که تمام شهرستانها و تشکل‌ها بسته به سطح زیر کشت و توان تولید در تأمین میوه شب عید مشارکت داشته و واجد سهم باشند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی همچنین افزود : تشکیل کمیته راهبردی استانی به ریاست رؤسای سازمان جهاد کشاورزی استانها و تعیین میزان سیب و پرتقال مورد نیاز استانها به پایان رسیده و بعنوان مثال، حتی بمنظور رعایت توازن و برخورداری تمامی شهرستانهای تولید کننده پرتقال استان مازندران در تهیه و تأمین پرتقال مورد نیاز طرح تنظیم بازار میوه نوروز ۹۸ با برگزاری جلسه و کسب نظر کمیته مدیریت مرکبات استان مازندران مستقر در استانداری ، جدول برش شهرستانی ذیل تهیه و جهت تأمین پرتقال به استان‌ها و اتحادیه سراسری باغداران کشور ابلاغ گردید.

قیمت مصوب میوه شب عید اعلام شد

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور در ادامه افزود: با برگزاری دومین جلسه کمیته راهبردی ملی در تاریخ ۹۷/۱۰/۱ تعیین قیمت پرتقال تامسون شمال با مشخصات مندرج در دستورالعمل تدوین شده در سبدهای ۶-۸ کیلوگرمی دو ردیفه به مبلغ هرکیلو ۳۱۰۰۰ ریال مصوب شد. اما بدلیل بازه قیمتی معنادار، اختیار تعیین قیمت سیب درختی به کمیته راهبردی استانهای تولیدکننده عمده سیب درختی کشور واگذار شد که در حال حاضر فراگرد کشف قیمت در استانهای هدف به پایان رسیده است.

بیشتر بخوانید :  رشد ۱۳ واحدی آیفکس - ایبِنا

رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی تصریح کرد: اعضاء کمیته راهبردی کشوری، دو اتحادیه ملی بنام اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی ایران و اتحادیه سراسری باغداران کشور را بعنوان تأمین کننده انتخاب نمودند تا از حضور پراکنده مباشرین استانی در مبادی تأمین سیب درختی و پرتقال جلوگیری بعمل آمده و امر خرید سیب و پرتقال بصورت متمرکز و در صورت لزوم شبه متمرکز یا نیمه متمرکز انجام شود.

شیرزاد گفت: همچنین با توجه به زمانبر بودن برگزاری مناقصه ، درخواست صدور مجوز ترک تشریفات مناقصه از وزارت متبوع انجام و در نهایت مجوز ترک تشریفات مناقصه صادر و نام شرکتهای واجد صلاحیت از پورتال سازمان ملی استاندارد ایران اخذ و برای شرکت‌های سامانه مناقصه که واجد صلاحیت بازرسی بر میوه طرح تنظیم بازار و دارای سابقه و امکانات کافی بودند، فرم شرایط و استعلام بها ارسال گردید.

وی افزود:در ادامه، جلسه کمیسون معاملات سازمان پیشنهادات واصله مفتوح و در نهایت شرکت بین المللی بازرسی کالای تجاری ( IGI ) بعنوان شرکت واجد صلاحیت انتخاب گردید.

شیرزاد گفت: با عنایت به میزان اعتبار ناکافی در اختیار سازمان مرکزی تعاون روستایی؛ این سازمان با اتکا به منابع داخلی خود در اولین مرحله تخصیص ۲۰ درصد اعتبار مورد نیاز خرید سیب درختی و ۳۰ درصد اعتبار مورد نیاز خرید پرتقال تامسون بر اساس سهمیه استانها به مأخذ قیمت اعلام شده از جانب کمیته راهبردی تنظیم و جهت واریز بحساب استانها اعلام شد که تاکنون حدود ۶۲۰ میلیارد ریال بحساب مدیریتهای تعاون روستایی استان‌ها واریز شده است و سعی داریم تا پایان ماه جاری به ۱۰۰۰ میلیارد ریال برسانیم.

این مقام مسئول گفت: برنامه زمانبندی حمل سیب درختی از استانهای تولیدکننده تهیه و جهت اجرا به اتحادیه مرکزی تعاون روستایی کشور ابلاغ و تلاش می‌شود که حتی الامکان عملیات سورت و حمل مطابق این برنامه انجام و به اتمام برسد. با انتخاب شرکت بازرسی کننده و تعیین سربازرسان استانی و استقرار بازرسین در سردخانه‌های مبداء عملیات سورت و بارگیری سیب درختی آغاز گردید و تاکنون مقدار ۱۱۱۵۰ تن سیب درختی به استانها حمل و یا در سردخانه‌های استان‌های مقصد، زیر کلید قرار گرفته است که در این رابطه نگرانی خاصی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید :  آخرین وضعیت بارش‌های ایران/رشد شدت بارش‌ها در زمستان نسبت به پاییز+جدول- اخبار اقتصادی - اخبار تسنیم

به اعتقاد معاون وزیر جهاد کشاورزی، با توجه به رشد قابل توجه قیمت سیب درختی و افزایش ۳۰ درصدی قیمت پرتقال تامسون در سال جاری نسبت به سنوات گذشته؛ واریز تسهیلات مأخوذه از منابع بانکی در سررسیدهای مقرر از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور بسیار ضروری است. در صورتی که منابع مالی به هر طریق ممکن بفوریت تأمین و در اختیار سازمان مرکزی تعاون روستایی قرار نگیرد، بی شک اجرای طرح در ماه آینده با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

 شیرزادخاطرنشان کرد: امسال با توجه به از دست دادن زمان و محدودیت وقت، به دلیل تأخیر زمانی مصوبه،‌ ضروری است نظر به فسادپذیری میوه خریداری شده ،‌ نسبت به حمل سریع آن به استانهای مقصد و در صورت لزوم نگهداری در سردخانه یا انبار فنی تا زمان توزیع ،‌ تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.

وی تصریح کرد: قطعا حمل زود هنگام میوه‌ها بویژه ناشی از شرایط غیر عادی سیب درختی باعث بالا رفتن افت و ضایعات طرح خواهد شد لذا از سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان انتظار می‌رود که این پدیده را متعارف تلقی نموده و در زمان رسیدگی به اسناد و مدارک مربوطه، تمامی افت و ضایعات واقعی را مورد نظر قرار داده ، ضرر و زیان اتحادیه‌های مباشر را با توجه به ویژگی‌های تنظیم بازار عید امسال، مقبول و مشروع تلقی نمایند.

انتهای پیام/

[ad_2]

منتظر امتیاز شما هستیم😅

مدیر سایتمشاهده نوشته ها

support

ما در گروه تجاری ققنوس کلیه خدمات بازرگانی اعم از حمل و نقل بین المللی،ترخیص کالا، خرید و تامین و مشاوره بازرگانی را به صورت 0 تا 100 به مشتریان خود ارائه میدهیم

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها