تولید و صادرات پسته ایرانی؛ بر مدار رونق

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این محتوا میخوانید😃

[ad_1]

«اسدالله عسگراولادی»، افزود: سال گذشته ۱۸۰ هزار تن پسته در کشور تولید و نزدیک ۱۴۰ هزار تن آن به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار تا اواخر اسفندماه ۹۵ به کشورهای هدف صادر شد و کمبودی در این زمینه نداشتیم.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وی اظهار داشت: بنابراین ایران با صادرات تمامی محصول پسته خود، از فرودین ماه امسال محصولی برای صادرات نداشت که این به معنای کاهش صادرات نبود اما از ابتدای فصل برداشت به طور مجدد بازار این محصول رونق گرفته است.

این فعال صنعت خشکبار پیش بینی کرد: امسال بیش از ۲۴۰ هزارتن پسته در کشور تولید داشته باشیم که بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزارتن ان به ارزش بیش از ۱.۵ میلیارد دلار به کشورهای هدف صادر شود.

عسگر اولادی تاکید کرد: پسته ایران خریداران خود را در بازارهای جهانی دارد و از این رو هیچ کمبود و مشکلی برای بازارهای صادراتی ایران بوجود نمی آید.

به گفته وی، امسال به نظر می رسد صادرات پسته ایرانی تا اردیبهشت و خردادماه سال آینده ادامه پیدا کند.

این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: اما امسال به دلیل پرباری محصول باغات و مشکل کم آبی مقداری پسته های تولیدی ما دانه ریز شده است به طور مثال امسال به جای پنج کیلوگرم بار با ۷ کیلوگرم مواجه هستیم.

عسگر اولادی افزود: اکنون سطح زیرکشت باغات پسته کشور ۳۸۰ هزار هکتار است که بخش عمده آن به استان کرمان و بقیه در سایر استان های کشور مربوط می شود که البته تمام این اراضی پربازده نیست و بخشی از این باغات یا بدون بار و یا باغات جدید هستند.

وی با بیان اینکه صادرات پسته ایران به پنج منطقه دنیا انجام می شود گفت: اکنون ۶۰ هزارتن پسته ایرانی به چین، ۲۵ هزارتن به اروپا، ۱۰ هزارتن به روسیه و بقیه به مناطق خلیج فارس و کانادا و آمریکای جنوبی صادر می شود.

عسگر اولادی با اشاره به اینکه پسته ایرانی دارای پنج واریته و ۲۵ رقم محصول شامل اکبری، فندقی، احمد آقایی، کله قوچی و بادامی است، افزود: هر رقم محصول پسته ایرانی خریداران مخصوص خود را دارد به طور مثال کشورهای عربی از پسته اکبری و هندی ها از پسته احمد آقایی استقبال می کنند.

به گفته وی، از ابتدای فصل برداشت تاکنون نزدیک ۶ هزارتن پسته احمد آقایی به هندوستان صادر شده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه درباره تاثیر پسته آمریکایی بر بازار ایران اظهارداشت: پسته ایرانی به دلیل طعم و کیفیت طرفداران خود را دارد و افزایش و کاهش تولید پسته آمریکا تاثیری بر بازار ایران نخواهد داشت.

وی افزود: سال گذشته ۴۰۰ هزارتن پسته در آمریکا تولید شد که ۸۰ هزارتن آن به مصرف داخلی و ۲۰۰ هزارتن به صادرات رسید و ۱۰۰ هزارتن آن ذخیره سازی شد.

وی ادامه داد: به نظر می رسد امسال آمریکا با ۳۰ درصد کاهش تولید میزان ۳۵۰ هزارتن پسته تولید کند که با ۱۰۰ هزارتن ذخیره سال گذشته این حجم به ۴۵۰ هزارتن خواهد رسید بنابراین آمریکا نیز کمبودی در تولید و صادرات ندارد.

این صادرکننده عمده پسته ایران، با بیان اینکه آمریکا ذخیره سازی خوبی در زمینه محصول پسته دارد، گفت: این درحالیست که آمریکا امسال مصرف داخلی خود را به ۱۰۰ هزارتن رسانده است که به نظر می رسد برای سال اینده نیز بیش از ۵۰ هزارتن ذخیره سازی داشته باشد.

وی افزود: برخی پیش بینی کرده اند سال آینده تولید پسته ایران به ۱۷۰ هزارتن برسد که کاهش تولید را برای ما به همراه خواهد داشت.

پسته از محصولات اساسی صادراتی ایران است که قیمت گذاری آن در بورس کالا انجام می شود و به تازگی نیز رویت نمونه محصول برای تصمیم گیری درباره قیمت آن در بورس کالا الزامی شده است.

عرضه پسته در بورس کالای ایران به علت مزیت هایی که دارد مرجع خوبی برای تولیدکنندگان، خریداران و فروشندگان است از جمله سرازیر شدن نقدینگی به سمت بازار پسته و جلوگیری از نوسان قیمت را به دلیل شفافیت و عادلانه بودن به همراه دارد که نه تنها کشاورز متضرر نمی شود بلکه می‌تواند محصول خود را به راحتی به فروش برساند.

همچنین به دلیل داشتن استانداردهای بالا برای پذیرش محصول و انبارداری خریداران نیز با اطمینان بیشتری نسبت به خرید محصول اقدام می کنند که این امر باعث افزایش تعداد خریداران می شود علاوه بر این با معامله پسته از طریق گواهی سپرده کالایی این محصول بدون جابه جایی فیزیکی، چندین بار معامله می شود که این امر موجب کشف قیمت روزانه پسته در مکانیسمی شفاف و رسمی خواهد شد.

پیش از این پسته کرمان در بورس کالا عرضه شده بود که به دلیل استقبال باغداران از این موضوع بتازگی پسته دامغان نیز در بورس کالای ایران عرضه می شود.

[ad_2]

Source link

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x