اژدهای آتشینی که رام شد

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این محتوا میخوانید😃

[ad_1]

این اژدهای آتشین بدون اینکه در کهگیلویه و بویراحمد نفسی بزند یکی از بهترین انرژی های دنیا را به دیگر سرزمین ها می برد تا اینکه داستان انقلاب اسلامی آغاز شد و این اژدها را رام کرد.
انقلاب، انشعاب های زیادی از خط لوله سراسری گاز جدا کرد و به محرومترین روستاها و شهرها برد تا میلیون ها شعله در خانه های مردم ایران روشن شود.
چهار دهه طول کشید تا تعداد روستاهایی که مردم آن غذای خود را با گاز طبیعی می پختند در کهگیلویه و بویراحمد از سه روستا قبل از انقلاب به ۶۸۰ روستا در ۱۳۹۷ برسد.
تعداد روستاهای دارای گاز طبیعی در این سالها ۲۶۶ برابر شد و هم اکنون حداقل ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت ۷۱۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد از این نعمت برخوردارند.
کهگیلویه و بویراحمد از جمله مناطق نفت خیز ایران است و شرکت نفت و گاز گچساران که در این استان واقع است شبکه گسترده‌ای از ۶ هزار و ۲۴۷ کیلومتر خط لوله انتقال نفت خام و گاز طبیعی، ۱۰ واحد بهره‌برداری، سه کارخانه نمک‌زدایی، ۱۱ ایستگاه تقویت فشار گاز و پنج کارخانه گاز و گازمایع دارد.

** معجزه تبدیل ۳ به ۶۸۰
گازرسانی به مناطق روستایی کشور علاوه بر ایجاد امید به زندگی، اشتغال زایی و افزایش رفاه عمومی، نقش مهمی در جلوگیری از مهاجرت به شهرها ایفا می کند.
مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تنها سه روستا از نعمت گاز برخوردار بودند در حالی که امروزه به برکت انقلاب اسلامی تاکنون ۶۸۰ روستای استان از این نعمت بهره مند شده اند.
رحمان خادم افزود: حدود ۱۵۰ هزار خانوار استان با جمعیت بیش از ۵۰۰ هزار نفر از گاز طبیعی استفاده می کنند.

با شروع به کار دولت یازدهم موضوع گازرسانی به روستاها و شهرهای بدون گاز، به عنوان یکی از رسالت های اصلی شرکت ملی گاز ایران قرار گرفت بطوری که از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ حدود ۹ هزار روستا گازرسانی شد.
طرح گاز رسانی در دولت دوازدهم نیز گسترش یافت و خانوارهای روستایی بیشتری از این نعمت بهره مند شدند.

** مشعلی که انقلاب روشن کرد
یکی از اهداف انقلاب اسلامی رسیدگی به محرومان جامعه بود و گازرسانی به روستاها علاوه بر محرومیت زدایی می تواند عدالت اجتماعی را در کشور گسترش دهد و در حال حاضر زیرساخت های لازم برای توسعه این امر مهم در بخش روستایی فراهم شده است.
گازرسانی به روستاها علاوه بر افزایش رفاه در این مناطق، امید به زندگی و اشتغال زایی در روستاها را در پی دارد و یکی از عوامل مهاجرت معکوس به حساب می آید.
مدیرعامل شرکت گاز استان گفت: تعداد روستاهای گازدار شده تا از قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی در استان کهگیلویه و بویراحمد سه روستا بوده است.
رحمان خادم بیان کرد: عملیات گازرسانی در استان از سال ۱۳۶۱ آغاز و در سال ۱۳۶۳ با بهره برداری از این شبکه زیر نظر استان های همجوار در بخش کوچکی از جغرافیای کهگیلویه و بویراحمد شروع شد.
وی افزود: در سال ۱۳۷۷ با توجه به نیاز روزافزون جامعه به گاز طبیعی ، شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد تاسیس و از سال ۱۳۷۹فعالیت مستقل خود را در راستای ارائه خدمات مطلوب گازرسانی آغاز کرد .
خادم یادآور شد: در حال حاضر بیش از سه هزار و ۸۱۲ کیلومتر شبکه توزیع گاز طبیعی در استان احداث شده است که وظیفه گازرسانی به ۱۷ شهر و ۶۸۰ روستا را برعهده دارد و تعداد بیش از ۱۸۴ هزار مشترک از این نعمت بهره مند هستند.
وی بیان کرد: کهگیلویه و بویراحمد از جمله استان های کمتر توسعه یافته کشور است که امکانات زیربنایی و زیرساخت ها می تواند نقش عمده ای در روند رو به رشد آن ایفا کند به همین دلیل گازرسانی به عنوان یکی از مهمترین محورهای توسعه حائز اهمیت است .
خادم تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰۰ درصد جامعه شهری کهگیلویه و بویراحمد گازرسانی شده و این مساله عامل مهمی در افزایش رفاه عمومی و توسعه صنایع استان است .
مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: به منظور خدمات رسانی بهتر به مردم ، تامین رفاه در حوزه مصرف انرژی و جلوگیری از تخریب جنگل ها در مناطق روستایی، شرکت گاز استان با شناسایی و مطالعه مناطق بدون خدمات گاز رسانی اقدام به اجرای طرح های بزرگ گازرسانی کرده است .

** برنامه برای روستاهای فاقد گاز طبیعی در کهگیلویه و بویراحمد
مدیرعامل شرکت گاز استان اظهار داشت: با توجه به سخت گذر بودن مسیر گازرسانی به روستاهای سردسیری با جنگل های انبوه و همچنین ضرورت حفظ منابع ملی و محیط زیست ،‌ گازرسانی به روستاهای استان بسیار سخت است.
خادم گفت: با بررسی های صورت گرفته و با توجه به روند پیشرفت استان شمار روستاهایی که دارای شرایط گازرسانی هستند یک هزار و ۷۷ روستا تخمین زده می شود.
مدیرعامل شرکت گاز استان افزود: در حال حاضر طبق مطالعات انجام شده، ۸۵۷ روستای بیش از ۲۰ خانوار شرایط گازرسانی را دارند که پیش از این حدود ۶۸۰ روستا از گاز طبیعی بهره مند شدند.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن یک درصد خاک و جمعیت کشور دارای یک هزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه است که بیش از یک هزار روستای آن کمتر از ۲۰ خانوار جمعیت دارند و این مساله خود عاملی برای سختی خدمات رسانی به این روستاها شده است.
مسئولان می گویند که براساس قانون، روستاهای بالای ۲۰ خانوار و مناطقی که در فاصله حداکثر ۱۵ کیلومتری از خط اصلی انتقال لوله گاز هستند در اولویت گازرسانی قرار دارند.
این در حالی است که از مجموع یک هزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه در کهگیلویه و بویراحمد، حدود ۷۲۰ روستای آن بالای ۲۰ خانوار هستند و مابقی که عمده آنها در مناطق با پوشش جنگلی انبوه است کمتر از ۲۰ خانوار جمعیت دارند.

** درختان ۵۰۰ ساله ای که زغال می شود
براساس گزارش های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد یک میلیارد اصله درخت بلوط در استان وجود دارد که عمر بخشی از این جنگل ها به هزار سال هم می رسد و میانگین عمر درختان بلوط این منطقه از زاگرس ۵۰۰ سال تخمین زده می شود.
امروزه با سفری به روستاهای اطراف و مشاهده جنگل ها، درختان زیادی را می توان مشاهده کرد که قطع شده اند که بصورت عمده برای سوخت از آنها استفاده می شود.
در حال حاضر بیش از یک هزار روستای دارای سکنه در کهگیلویه و بویراحمد گازرسانی نشده اند و این موضوع زمینه را برای افزایش تخریب های زیست محیطی و نابودی جنگل های بلوط برای تهیه سوخت در استان فراهم می کند.
در کهگیلویه و بویراحمد ۸۷۳ هزار هکتار جنگل وجود دارد و سالانه بخشی از این جنگل‌ها از سوی روستائیان به دلیل دسترسی نداشتن به سوخت مناسب و نیز افراد سودجو برای تهیه زغال و فروش آن قطع می‌شود.
نحوه تهیه هیزم به گونه ای است که روستائیان پس از قطع و یا آتش زدن ریشه درختان بعد از گذشت چند ماه که درخت کاملا خشک شد با تبر و یا اره برش داده و به قطعه های کوچکتر تبدیل می کنند.
گاهی نیز هیزم های تر را از مناطق کوهستانی و جنگلی با الاغ و یا بر پشت زنان روستا به منزل انتقال می دهند و در یکی از اتاق های گلی خود انباشت می کنند که پس از خشک شدن قابل استفاده در بخاری هاست.
قطع بی رویه درختان جنگلها از سوی روستائیان در حالی است که هزینه قطع هر اصله درخت بلوط طبق قانون پنج میلیون ریال برآورد شده گرچه این میزان نسبت به عمر چند صد ساله بلوط مبلغ بسیار اندکی است اما همین میزان جریمه نیز اعمال نمی شود.
علاوه بر کوره های زغال در مناطق دوردست کوهستانی انباشت هیزم در برخی روستاهای جنگل نشین نیز شاهد دیگری بر استفاده بسیار زیاد روستاییان از جنگل های بلوط برای تهیه زغال است.
یکی از عوامل آتش سوزی جنگل های کهگیلویه و بویراحمد کوره های زغال و آتش زدن درختان برای تهیه سوخت است.
محسن جعفری نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد بهره برداری غیر مجاز از جنگل ها را از چالش های پیش رو در این عرصه دانست و اظهار کرد: زغال گیری در بسیاری از مناطق به یک موضوع بحران زا تبدیل شده و آتش زدن کاه و کلش نیز از دیگر عوامل آتش سوزی در کهگیلویه و بویراحمد است.
براساس گزارش های رسمی ۹۰ درصد آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع به‌ صورت عمدی و با دخالت‌های مستقیم انسانی بوده است.
با این عددها و آمارها می توان حدس زد اگر ۶۸۰ روستایی که پس از انقلاب، گازرسانی شدند و همچنان با چوب های درختان اقدام به تهیه سوخت می کردند اکنون کهگیلویه و بویراحمد با چه تراژدی وحشتناکی از نظر آتش سوزی جنگل ها و تخریب آنها روبرو بود.
استفاده مردم روستاها از چوب درخت برای سوخت، محیط زیست استان با همه تنوعش را در معرض خطر قرار می داد و مشعلی که انقلاب روشن کرد جلوی آتش سوزی هزاران هکتار جنگل را گرفت.
انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ در ایران مشعلی را روشن کرد که ۵۰۰ هزار نفر در کهگیلویه و بویراحمد از شعله های آن بهره مند شده اند.
این اتقلاب، تعداد روستاهای برخوردار از نعمت گاز طبیعی را از سه روستا به ۶۸۰ روستا رساند و این داستان همچنان ادامه دارد.
۶۱۱۰

انتهای پیام /*

[ad_2]

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x