نزول کیفیت محیط کسب و کار؛ هم در رتبه، هم در امتیاز

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این محتوا میخوانید😃

[ad_1]

به گزارش خبرنگار مهر، در خبرها آمده بود که بر مبنای گزارش بانک بین المللی بازسازی و توسعه وابسته به بانک جهانی، رتبه ایران در محیط کسب و کار در بررسی بین ۱۹۰ کشور در سال ۲۰۱۸ میلادی، در رده ۱۲۴ قرار گرفته است که نسبت به سال قبل ۴ رتبه نزول و نسبت به دو سال قبل نیز، ۷ رتبه نزول را تجربه کرده است. علیرضا حائری، کارشناس ارشد اقتصادی در یادداشتی به توضیح این فرآیند و تحلیل این آمار پرداخته است.

در همین گزارش، امتیاز کسب شده توسط کشورمان در سال ۲۰۱۸ با ۰،۲۶ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۱۷ ، به عدد ۵۶،۴۸ رسیده، این در حالی است که در رده بندی جهانی، ۴ رتبه نزول داشته و این به معنای این است که سایر کشورها در ارتقای محیط کسب و کار خود، نسبت به ایران از رشد و شتاب بیشتری برخوردار بوده اند.

همین رشد ۰،۲۶ درصدی در امتیاز کسب شده توسط ایران، دستمایه‌ای شد تا یکی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی و نه یکی از مدیران دولتی، به دنبال توجیه کاهش رتبه ایران برآمده و در اظهارنظری عنوان نماید که « نگاه اجمالی به اعداد نشان می‌دهد که اوضاع ایران خراب‌تر شده است، اما این یک دریافت سطحی از گزارش بانک جهانی و اعداد و ارقام است که وضعیت محیط کسب و کار کشورها را بررسی می‌کند، افت رتبه ایران به این معنا نیست که وضع ما خراب تر شده است.» به واقع، استدلال ایشان و با توجه به رشد ۰،۲۶ درصدی در امتیاز کشورمان در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال ۲۰۱۷ ، محیط کسب و کار کشور تا حدودی هم نسبت به سال قبل بهبود یافته است.

بر این اساس، ذیلا نمودار رتبه و امتیاز کشورمان در محیط کسب و کار را از سال ۲۰۱۳ تا کنون را ارائه نموده و مختصری درباره آن نکاتی مطرح می‌شود:

۱- همانگونه که در نمودار نیز مشخص است، امتیاز کشورمان در محیط کسب و کار از عدد ۵۸،۶۶ در سال ۲۰۱۳ میلادی به امتیاز ۵۶،۴۸ در سال ۲۰۱۸ نزول یافته است، به عبارت دیگر در ظرف شش سال اخیر، ۲،۱۸ درصد در این حوزه نزول امتیاز داشته ایم که این نشان دهنده نزول کیفیت کسب و کار در شش سال اخیر است؛ یعنی اینکه وضع ما نسبت به شش سال پیش خراب تر شده است.

۲- باز هم همانگونه که در نمودار مشخص است، امتیاز فعلی کشورمان در محیط کسب و کار معادل امتیاز سال ۲۰۱۵ بوده و این یعنی بازگشت به سه سال قبل و یا اینکه سه سال است که در این حوزه در جا میزنیم؛ یعنی اینکه وضع محیط کسب و کار  نسبت به سه سال پیش بهتر نشده است.

۳- یادم هست در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ که رتبه کشورمان در محیط کسب و کاردر سه سال متوالی از عدد ۱۵۲ به ۱۳۰ و سپس به ۱۱۷کاهش  یافت و عملا رشد  صعودی در این حوزه داشتیم؛ ولی همزمان امتیاز کشور هم در این حوزه کاهش می یافت، کسی از فعالان اقتصادی و یا مدیران دولتی، راجع به امتیاز رو به نزول کشورکه نشان‌دهنده نزول کیفیت محیط کسب و کار در کشور بود، مطلبی را بیان نمی‌کرد و همه کاهش رتبه را برجسته کرده و آن را نشانی از بهبود محیط کسب و کار در کشور قلمداد می‌کردند؛ در حالی که وضع خراب‌تر می‌شد.

بر این اساس، مادامی که دنبال توجیه کردن کاستی ها و شکستهایمان هستیم و همواره راه فراری برای آن دست و پا می‌کنیم، علی الخصوص که اینبار توسط یکی از فعالان بخش خصوصی انجام شده است، توفیقی در ارتقاء شاخص های اقتصادی کشور حاصل نخواهد شد و مادامی که علت عدم تحقق برنامه ها  و اهداف اقتصادی کشور موشکافی نگردد، درب بر همین پاشنه خواهد چرخید؛ البته ما نیز بسیار امیدواریم که با ایجاد اصلاحات و اتخاذ تدابیر موثر، همانطور که این فعال اقتصادی بیان نموده‌اند بتوانیم به سرعت رتبه کشورمان را در محیط کسب و کار به رتبه کمتر از پنجاه در جهان برسانیم.

[ad_2]

Source link

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x