شناسایی منابع آب‌های کارستی برای استفاده شهری در مازندران و خراسان رضوی آغاز شد

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این محتوا میخوانید😃

[ad_1]

وزیر صنعت، معدن و تجارت به صورت ویدئو کنفرانس پروژه‌های اکتشافی منابع و معدنی عمقی را توسط تکنولوژی‌های الکترومغناطیسی و رادیومتری هوابرد در استان‌های مازندران و خراسان رضوی آغاز کرد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا نعمت زاده امروز در دفتر وزارتی توسط ویدئو کنفرانس دو پروژه ژئوفیزیک هوایی با هدف شناسایی منابع معدنی و از ذخائر آب‌های کارستی را در استان‌های خراسان رضوی و مازندران افتتاح کرد.

در این جلسه محمد تقی کره‌ای – رییس سازمان اکتشافات کشور – با اشاره به دو تکنیک الکترومغناطیسی و ژئومتری که در پروژه‌های پژوهش ژئوفیزیک هوایی استان‌های خراسان رضوی و مازندران به کار می‌روند، عنوان کرد: در حال حاضر متوسط عمق دسترسی به آب‌های کارستی در کشورهای مختلف ۵۰۰ متر است و با توجه به مطالعاتی که انجام شده است عمق این منابع در کشور ما نزدیک به ۳۰۰ متر می‌رسد. این در حالی است که فناوری‌های موجود به ما اجازه اکتشاف تا عمق ۵۰۰ متری را می‌دهد و دقت، سرعت و خروجی مناسبی را از منابع معدنی زمین‌های اکتشاف شده و در نهایت آب‌های کارستی در اختیار ما می‌گذارد.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۴ با اضافه شدن هواپیماهایی که برای اولین بار در اکتشافات هوایی به این سازمان کمک می‌کردند، میزان اکشافات کشور به ۱۵۰ هزار کیلومتر در سال رسید که معادل کل اکتشاف انجام شده در ۱۳ سال گذشته بود.

رییس سازمان اکتشافات کشور همچنین با اشاره به وجود منابع آب‌های کارستی در کشور، عنوان کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۳ مطالعات میدانی برای کشف منابع آب‌های کارستی شروع شد که این مطالعات منجر به ترسیم ۲۵ نقشه در این زمینه بود که در نهایت بررسی خروجی‌ها نشان داد ۱۱ درصد از مساحت کل کشور که معادل ۱۸۰ هزار کیلومتر مربع بود مستعد کشف آب‌های کارستی هستند.

این معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: این برنامه‌ها موجب شد که همکاری‌هایی با وزارت نیرو شکل بگیرد تا با همکاری این وزارتخانه مطالعات بر روی ۱۱ درصد کشف شده ادامه پیدا کند و بتوانیم این منابع را به بهترین شکل ممکن مورد استخراج قرار دهیم.

آب‌های کارستی به مصرف شرب شهری خواهند رسید

براساس برخی پدیده‌های زمین شناسی در اعماق زمین یا کوه‌ها میان سنگ‌ها یا لایه‌های آهکی شکاف‌هایی به وجود می‌آید که آب‌های ناشی از بارش باران یا آب شدن برف‌ها در آنها ذخیره می‌شوند به گونه‌ای که این ذخیره بعدها قابل برداشت و مصرف است و از آنجایی که معمولا از دسترس بهره‌برداری‌های انسانی و مناطق شهری دور است از آلودگی‌های مختلف نیز دور می‌مانند.

در همین رابطه وزیر صنعت، معدن و تجارت، عنوان کرد: موضوع آب‌های کارستی از زمینه‌هایی است که دولت مطالعات را بر روی آنها شروع کرد و پس از رسیدن به حدود ۱۰ درصد از سطح کشور که مستعد استخراج این منابع هستند با اولویت استان‌های خراسان و یزد مطالعات برای عملیات اکتشاف و استخراج این منابع آغاز شد.

براساس این مطالعات و اکتشافات الکترومغناطیسی در حال انجام است به نظر می‌رسد کل ظرفیتی که در آب‌های کارستی وجود دارد به اندازه مصارف شهری مناطق در نظر گرفته شده باشد.

انتهای پیام

[ad_2]

Source link

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x