[ad_1]

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، این درحالیست که طبق آمار انجمن روغن نباتی ایران در ۶ ماهه سال گذشته حدود ۲ هزار و ۳۱۸ تن صادرات انجام شده بود.

به طوری که در سال ۹۵ حجم روغن نباتی صادراتی ۱۳ هزار و ۱۸۵ هزار تن و در سال ۹۴ نزدیک هشت هزار و ۷۳۴ تن بود که این نیز نزدیک ۵۱ درصد افزایش در سال ۹۵ را نشان می دهد.

با وجود اینکه بخش عمده صادرات روغن نباتی ایران به کشورهای عراق و افغانستان انجام می شود، اما کشورهای ارمنستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز از واردکنندگان روغن نباتی ایران هستند.

این درحالیست که طی سالهای ۸۶ تا ۸۸ نزدیک ۱۰۰ هزارتن روغن تولیدی ایران به کشورهای هدف صادر می شد زیرا ایران با داشتن بیش از ۳ میلیون تن ظرفیت تولید کارخانه ای می تواند صادرات سالانه خود را افزایش دهد اما اکنون این کارخانجات به نیمی از ظرفیت تولیدی خود کار می کنند.

** یک صادر کننده پیشتاز صنعت روغن در بازارهای جهان

«جعفر بیرالوند» عضو انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران درباره آخرین وضعیت صادرات این محصول گفت: از سال ٩١ به بعد و پس از اعمال تحریم ها علیه ایران، شرایط ارزی کشور با مشکلاتی روبه رو شد که در نتیجه آن صادرات روغن از کشور ممنوع شد.

مدیرعامل شرکت مارگارین ادامه داد: این ممنوعیت چندساله موجب شد که تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن نباتی بازارهای صادراتی خود را از دست بدهند.

وی تصریح کرد: در سال های اخیر با حمایت های دولت و بهبود نسبی شرایط ارزی و اقتصادی کشور شرکت های تولیدی که در حوزه صادرات نیز فعال بودند به تدریج امکان حضور در بازارهای منطقه را پیدا کردند.

بیشتر بخوانید :  جنگ "گوجه فرنگی" بین روسیه و ترکیه

بیرالوند که امروز (شنبه) در آیین بیست و یکمین سالروز ملی صادرات به عنوان صادر کننده نمونه کشور معرفی شده است، گفت: این شرکت تولیدکننده و صادر کننده از ابتدای آزادسازی صادرات روغن ، حضور گسترده در بازار کشورهای منطقه را در دستورکار قرار داد و خوشبختانه توانست در این مسیر گام های خوبی بردارد و در نهایت در سال ۹۶ به عنوان صادرکننده نمونه انتخاب شود.

این فعال اقتصادی معتقد است، کسب این عناین و برگزاری این چنین همایش هایی انگیزه ای برای همه تولیدکنندگان در حوزه های مختلف که سعی کنند در راستای تقویت تولیدات صادرات محور به رشد اقتصادی کشور کمک کنند.

بیرالوند ظرفیت های تولیدی کشور در حوزه روغن نباتی را مورد توجه قرار داد و افزود: تولیدکنندگان روغن، توانمندی های خوبی در بخش تولید و صادرات دارند و با توجه به شرایط رکود نسبی اقتصاد داخلی، به طور حتم برنامه ریزی این شرکت ها برای توسعه تولید و صادرات می تواند مثمرثمر باشد.

طبق آمارها نزدیک یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن روغن خام مورد نیاز مصرفی کشور است که نزدیک یک میلیون ۴۰۰ هزارتن آن از انواع روغن های خام آفتابگردان، سویا و پالم به ترتیب از اوکراین، امریکای جنوبی و مالزی وارد و بقیه از تولیدات دانه های روغنی داخلی تامین می شود.

سرانه مصرف روغن در ایران ۲۰ کیلوگرم برآورد می شود که هفت کیلوگرم بیش از سرانه مصرف جهانی است.

به گفته برخی کارشناسان سالیانه چهار میلیارد دلار ارز کشور صرف واردات روغن خام، کنجاله و سویا می‌شود.

[ad_2]

Source link

منتظر امتیاز شما هستیم😅

دسته بندیاخبار اقتصادی

برچسب هااتاق بازرگانی اصفهاناستخدام در مراکز حمل و نقل هوایی در تبریزانتقال پول به بانک ملیانتقال پول به مالزیبانک صادرات خ ولیعصربیت کوین کد چیستپست سريع بين الملليپوشاک علی اکسپرسترخیص کار گمرک شیرازچگونه ترخیص کار شویمحسابداری حمل و نقل بین المللیحمل دریایی از ترکیهحمل و نقل شهری چیستحمل و نقل هوایی در ایرانحمل و نقل هوشمند دریاییخدمات پست سریعخرید از Amazon و Ebayخرید اینترنتی داروخرید اینترنتی ذرت دون کنخرید اینترنتی ساعت مچی مردانهخرید اینترنتی لباس مجلسیخرید تجهیزات شکارخرید تجهیزات مدارسخرید کتاب خارجی از آمازونخرید و فروش اینترنتی سهامرهگیری مرسوله پستی از طریق بارکدرهگیری مرسوله پستی کارت پایان خدمترهگیری مرسوله های خارجیسازمان حمل ونقل هواییسایت همسر ایبیصادرات حبوبات بسته بندی شدهصادرات عسل به اماراتصادرات نخودصدور مستر كارتصرافی جی اس ام تجریشصرافی شهرفریت بار مشهدقوانین گمرکی گرجستانقیمت فریت بار ایران ایرگمرک شهید رجاییمراحل ترخیص خودرو توقیف شدهنرخ ترخیص کالا از گمرکنرخ حواله دلار و یورو امروزنرخ حواله یورو امروزواردات در زمان صفویهواردات قطعات یدکی خودروواردات قطعه از چینواردات لباس عروس از چینواردات لپ تاپ از دبیواردات لوازم التحریر از چین

مدیر سایتمشاهده نوشته ها

support

ما در گروه تجاری ققنوس کلیه خدمات بازرگانی اعم از حمل و نقل بین المللی،ترخیص کالا، خرید و تامین و مشاوره بازرگانی را به صورت 0 تا 100 به مشتریان خود ارائه میدهیم

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها