افغان‌ها به جای کارگران ایرانی یارانه‌بگیر کار می‌کنند

براورد قیمت هزینه خرید کالای خود از سایت آمازون، eBay، علی اکسپرس و سایر سایت ها فقط و فقط از طریق ارسال تیکت در ناحیه کاربری پیگیری گردد.

آنچه در این محتوا میخوانید😃

[ad_1]

در حالیکه موضوع به کارگیری کارگران افغان در فرصت‌های شغلی ایجاد شده معادن و کارخانه‌های سنگ مطرح می‌شود، رئیس انجمن سنگ ایران معتقد است کار سختی را که افغان‌ها در کارخانه‌های سنگ انجام می‌دهند کارگر ایرانی با یارانه‌ای که می‌گیرد، انجام نمی‌دهد.

به گزارش ایسنا، مرتضی شفیعی در نشست خبری نهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ‌های تزئینی، معدن، ماشین‌آلات و تجهیزات وابسته که در محل ساختمان انجمن سنگ ایران با حضور دیگر اعضای هیات مدیره برگزار شد، درباره وضعیت معادن و کارخانه‌های سنگ گفت که در حال حاضر نزدیک به ۶۶۰۰ واحد سنگ‌بری دارد که البته این ظرفیت اسمی است که در حقیقت می‌توان گفت: ۲۰۰۰ واحد آن فعال است و همچنین ۱۸۰۰ پروانه سنگ صادر شده که حدودا ۱۰۰۰ فقره از آنها در حال فعالیت هستند.

وی در توضیح گستردگی حضور افاغنه در حوزه کارخانه‌های تولیدکننده و کارگر اظهار کرد: این موضوع که در برخی شهرک‌های صنعتی به خاطر تراکم حضور کارگران افغان مجاز نسبت آنها به کارگران ایرانی بالاتر است، صحت دارد اما این شامل کل صنعت سنگ نمی‌شود.

رئیس انجمن سنگ ایران افزود: این گستردگی حضور افاغنه هم به دلیل عدم استقبال کارگران ایرانی از سختی کار و البته زمانی هم به دلیل ارزان بودن آنها در سیستم اداره واحدهای سنگ بوده است.

شفیعی در پاسخ به اینکه آیا استفاده از کارگران افغان به خاطر فرار از هزینه‌های کارگر قانونی ایرانی با حقوق قانون کار است، تصریح کرد: این حرف زمانی درست است که یک واحد صنعتی در یکی از حالات با حذف هزینه‌ها سود ببرد ولی واحدهای سنگ همین حالا هم حتی اگر قضیه شما درست باشد، در حال ورشکستگی است که علت اصلی آن هم موضوع یارانه‌هایی است که پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: امروز یک افغان با حقوقی معادل یارانه یک کارگر ایرانی به همراه خانواده‌اش به کار سخت معدن می‌رسد ولی کارگران ایرانی حاضر نیستند که وارد این حرفه شوند یا حتی در همین رابطه زمانی که زن یک روستایی در خانه قالیبافی می‌کرد و همسرش کار دامداری انجام می‌داد، یارانه‌ها برایشان صرف اقتصادی ندارد که فعالیت‌های جنبی خود را ادامه دهند و این گونه نیروهای کار ما انگیزه خود را برای کار از دست می دهند و بی شک این سامانه پرداخت یارانه برای مشاغل کشور مفید نخواهد بود.

رئیس انجمن سنگ ایران درباره وضعیت عمومی اقتصاد گفت: کشتی اقتصاد با پول از گل درنمی‌آید چرا که اگر قرار بود این اتفاق بیفتد در دوره ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد این اتفاق می‌افتاد برای اینکه بالاترین مقدار درآمد دولت‌ها در آن زمان رقم خورد بلکه ما نیاز به بالا بردن بهره‌وری و تقویت فرهنگ کار داریم. چون می‌بینیم که کارگر افغان پرکار و کم‌توقع است و ما کم‌کار و پرتوقع هستیم.

وی ادامه داد: مشکل اصلی ما آنجا نمایان می‌شود که در شرکت خودروسازی مثل ایران‌خودرو به ازای هر نفر هفت عدد از خودروهایی مانند وانت و ۴۰۵ را تولید می‌کند در صورتی که شرکت مرسدس بنز آخرین مدل‌های این کمپانی را به ازای هر نفر ۴۲ عدد تولید می‌کند.

سهم معدن از سرمایه‌گذاری خارجی نیم تا یک درصد است

در حالی که پیش از این روز گذشته محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش روز صنعت و معدن از جذب ۷۵ درصد سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه صنعت، معدن و خبر داد بود، رئیس انجمن سنگ ایران در این باره گفت: قطعا آقای وزیر برای آمار اعلام شده منابع خاص خود را دارند و شاید حتی صنایع نفتی مانند پتروشیمی‌ها را هم زیرمجموعه این ۷۵ درصد به حساب آورده است اما باید بگویم که سهم معدن از کل این رقم اعلام شده فراتر از نیم تا یک درصد نمی‌رود.

در همین رابطه احمد شریفی- دبیر انجمن سنگ ایران- اظهار کرد: متاسفانه در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی باید گفت که هنوز ریسک سرمایه‌گذاری در ایران بالاست و به دلایل متعددی از جمله عدم ثبات در قوانین شرکت‌های خارجی تمایلی به تقبل هزینه‌های بخش معدن به مشارکت در این حوزه را ندارند.

وی ادامه داد: تا زمانی که هزینه‌های تولید در ایران کنترل شده نباشد، بهره‌های تسهیلات بانکی بالا و بی‌ثبات باشد و همچنین قوانین جاری در حال تغییر باشد هیچ سرمایه‌گذار خارجی رقبت به مشارکت در طرح‌های ایرانی نخواهد داد گرچه در حال حاضر در طرح‌هایی با برخی شرکت‌های چینی مذاکراتی انجام شده تا ماشین‌آلات تخصصی را در اختیار معادن گذاشته و به جای آن سنگ بگیرند ولی هنوز موافقتی برای مشارکت مستقیم سرمایه‌ای صورت نگرفته است.

انتهای پیام

[ad_2]

Source link

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x